05.12.2020 |
Territoris.cat

Baixen un 15% els delictes a Balaguer durant el darrer any

La majoria d'infraccions penals són delictes contra el patrimoni, generalment furts, danys i estafes així com també robatoris amb força

Reunió de la Junta Local de Seguretat de Balaguer, aquest dimecres
Reunió de la Junta Local de Seguretat de Balaguer, aquest dimecres
Baixen un 15% els delictes a Balaguer durant el darrer any

Les infraccions penals han baixat un 15% a Balaguer entre maig del 2016 i abril del 2017 en referència al mateix període de l'any anterior, segons les dades que s'han donat a conèixer aquest dimecres a la Junta Local de Seguretat. Així, s'ha passat de 554 a 473 infraccions, de les quals 351 són contra el patrimoni, generalment furts, danys i estafes, i d'altra banda, ha augmentat un 4% la resolució d'aquestes infraccions. També hi ha hagut un descens important dels robatoris amb força, passant de 88 a 65 en el darrer any, que suposa un descens del 26,1%. El regidor de governació, Gerard Torres, ha valorat molt positivament aquestes dades ''que representen una reducció important respecte a l'exercici anterior''.

Descens també important dels robatoris amb força, passant de 88 a 65 en el darrer any

La Junta Local de seguretat de Balaguer s'ha reunit presidida per l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal; el regidor de Governació, Gerard Torres; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i representants dels diferents cossos de seguretat que operen a la capital de la Noguera per avaluar els resultats del darrer any en matèria de seguretat.

Torres també ha valorat positivament la ''gran col·laboració entre la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra, ja que es mantenen reunions setmanals que serveixen per prevenir i per coordinar les actuacions a fer''. El regidor també ha destacat que ''s'estan veient els fruits de les diferents campanyes d'educació i de prevenció a diferents col·lectius de joves, de gent gran, escoles i instituts, que han comportat una important reducció de les infraccions en el darrer any''.

Durant el darrer any s'han fet un total de 42 activitats formatives i divulgatives destinades a joves menors de 18 anys, persones amb discapacitat, institucions, mares i pares, gent gran, amb un total de 1.135 assistents.

Baixen un 15% els delictes a Balaguer durant el darrer any
comentaris