26.09.2022 |
Territoris.cat

Baixen un 15% els delictes a Balaguer durant el darrer any

La majoria d'infraccions penals són delictes contra el patrimoni, generalment furts, danys i estafes així com també robatoris amb força

junta local de seguretat balaguer inteior
Reunió de la Junta Local de Seguretat de Balaguer, aquest dimecres
Baixen un 15% els delictes a Balaguer durant el darrer any

Les infraccions penals han baixat un 15% a Balaguer entre maig del 2016 i abril del 2017 en referència al mateix període de l'any anterior, segons les dades que s'han donat a conèixer aquest dimecres a la Junta Local de Seguretat. Així, s'ha passat de 554 a 473 infraccions, de les quals 351 són contra el patrimoni, generalment furts, danys i estafes, i d'altra banda, ha augmentat un 4% la resolució d'aquestes infraccions. També hi ha hagut un descens important dels robatoris amb força, passant de 88 a 65 en el darrer any, que suposa un descens del 26,1%. El regidor de governació, Gerard Torres, ha valorat molt positivament aquestes dades ''que representen una reducció important respecte a l'exercici anterior''.

Descens també important dels robatoris amb força, passant de 88 a 65 en el darrer any

La Junta Local de seguretat de Balaguer s'ha reunit presidida per l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal; el regidor de Governació, Gerard Torres; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i representants dels diferents cossos de seguretat que operen a la capital de la Noguera per avaluar els resultats del darrer any en matèria de seguretat.

Torres també ha valorat positivament la ''gran col·laboració entre la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra, ja que es mantenen reunions setmanals que serveixen per prevenir i per coordinar les actuacions a fer''. El regidor també ha destacat que ''s'estan veient els fruits de les diferents campanyes d'educació i de prevenció a diferents col·lectius de joves, de gent gran, escoles i instituts, que han comportat una important reducció de les infraccions en el darrer any''.

Durant el darrer any s'han fet un total de 42 activitats formatives i divulgatives destinades a joves menors de 18 anys, persones amb discapacitat, institucions, mares i pares, gent gran, amb un total de 1.135 assistents.

Baixen un 15% els delictes a Balaguer durant el darrer any
comentaris