Balaguer celebrarà la Diada amb diversos actes commemoratius

Enguany, es commemorarà el centenari de Josep Vallverdú, així com el 125è aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta, acte que comptarà amb la presència de Georges Carner
Presentació dels actes de la Diada nacional 2023 a Balaguer - Foto: Paeria de Balaguer
photo_camera Presentació dels actes de la Diada nacional 2023 a Balaguer - Foto: Paeria de Balaguer

Els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de 2023 començaran el diumenge dia 10 de setembre a partir de dos quarts de nou del vespre, a l’església de Santa Maria. Enguany, en el marc dels actes de la Diada, es commemorarà el centenari de Josep Vallverdú, així com el 125è aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta.

Encapçalaran l’acte Lorena González, paera en cap de Balaguer, i Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera.

Pel que fa al programa d’actes, començarà amb la hissada de la Senyera, mentre l’Orfeó balaguerí interpreta el Cant de la Senyera, de Joan Maragall, i sota la direcció de Miguel Castro Santafé. Seguidament, la paera en cap de la ciutat donarà la benvinguda als assistents, i després tindrà la paraula Georges Carner, fill de Josep Carner-Ribalta. En aquest sentit, Carme Alòs, en representació de la Companyia de comèdies Crisi Perpètua, farà una lectura d’un fragment de la seva obra ‘Les Fades de Montmur’.

Tot seguit, Josep Vallverdú dirigirà unes paraules al públic assistent, i seguidament s’interpretarà l’EP ‘El vent, la neu, la boira’, en el que Jordi Montañez musica quatre poemes de l’escriptor.

Els actes seguiran amb la proposta de dansa performàtica L’Hereu Riera, de Pere Seda, en la que s’explora el diàleg entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i diverses tècniques de dansa contemporània.

Finalment i per cloure l’acte, l’Orfeó balaguerí interpretarà El Cant dels Segadors de Francesc Alió, sota la direcció de Miguel Castro Santafe.

L’endemà, dilluns 11 de setembre, es farà una ballada de sardanes a dos quarts de set de la tarda a la plaça del Mercadal, a càrrec de la Cobla 11 de setembre en què hi col·labora el Col·lectiu Sardanista de Balaguer.

Comentaris