27.10.2021 |

Balaguer pregunta qui han de ser els propers protagonistes dels “Balcons il·lustrats”

El projecte busca promoure els personatges de la història local a través de l’art urbà i recuperar espais oblidats de la ciutat

'Balcons il·lustrats' de Balaguer.
'Balcons il·lustrats' de Balaguer.
Balaguer pregunta qui han de ser els propers protagonistes dels “Balcons il·lustrats”

La Paeria de Balaguer presentava durant la tardor del 2020 el projecte 'Balcons il·lustrats', una iniciativa per donar a conèixer els personatges històrics de la ciutat a través de l’art urbà en diferents espais de la ciutat.

El mural a la comtessa Margarida de Montferrat, situat a la plaça Comtes d’Urgell i el de l’escriptora Teresa Pàmies, molt a prop de la seva casa natal, han estat els primers d’una sèrie que ha de permetre conèixer aquells balaguerins i balaguerines que hagin destacat en camps tant diversos com les arts, la política, la ciència o l’esport.

Ara, els consistori fa un pas més i obra una consulta pública a la ciutadania perquè sigui aquesta qui presenti opcions pels futurs murals.

D’aquesta manera, es busca que tothom participi del projecte, se’l faci seu impregnant-se de la història local i dels personatges més rellevants de Balaguer

La consulta s’inicia avui divendres 23 de juliol i culminarà el proper divendres 15 d’octubre, en el marc del ‘Forma. Espais d’Art Contemporani’. Les aportacions es podran fer a través de la web de la Paeria o des de la Bústia Ciutadana.

Els personatges proposats han de ser personatges reals, que hagin mort, que hagin destacat en el món de les arts, la literatura, la història, la política, l’esport,etc.; i haver estat vinculats a la ciutat de Balaguer.

Un cop coneguda la llista de propostes, s’escollirà l’ordre d’execució tenint en compte les efemèrides de la ciutat i la disponibilitat dels murs on situar-los.

Tot i que els dos primers murals van ser obra de l’artista Oriol Arumí, des de la Paeria s’ha expressat la voluntat de donar oportunitats a altres muralistes per tal de fer més ric el projecte.

Des del Museu de La Noguera, impulsors del projecte, es mostren molt satisfets amb l’acollida que aquest ha tingut per part de la gent de Balaguer i dels visitants

Balaguer pregunta qui han de ser els propers protagonistes dels “Balcons il·lustrats”
comentaris