28.11.2022 |

DE L'1 AL 16 D'OCTUBRE

Balaguer dona el tret de sortida a la segona edició de 'Forma. Espais d'Art Contemporani'

Un centenar de persones assisteixen a aquesta cita amb el patrimoni i l'art contemponi

Inauguració de 'Forma. Espais d'Art Contemporani'. Fotografia: Paeria de Balaguer.
Inauguració de 'Forma. Espais d'Art Contemporani'. Fotografia: Paeria de Balaguer.
Balaguer dona el tret de sortida a la segona edició de 'Forma. Espais d'Art Contemporani'

El dissabte 1 d’octubre, un centenar de persones van visitar Balaguer amb motiu de la inauguració de la segona edició de 'Forma. Espais d’Art Contemporani'.

Durant aquesta jornada, el conjunt d'artistes participants van dur a terme una visita comentada per les diferents instal·lacions de la ciutat, les quals estaran situades en diferents espais públics i patrimonials.

En aquest marc l'artista Miquel Garcia va dur a terme una acció a la Capella de Sant Jaume

Fins al 16 d'octubre, Forma omplirà de creativitat la capital de la Noguera, proposant a petits i grans replantejar-se amb la creació contemporània. Així, els centres educatius de la ciutat participaran de l’activitat 'Pensar el present, crear memòria', fruit de la qual es confeccionarà una instal·lació artística col·lectiva que s'ubicarà a la porxada sud de la plaça Mercadal.

Entre les activitats paral·leles de Forma, destaca el dissabte 8 d'octubre la presentació del llibre 'El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici del jo', de Teresa Ibars, que tindrà lloc al Museu de la Noguera a les 12.00 hores, i a la que seguirà un vermut literari.

Durant la mateixa tarda, l’artista Marta Bisbal durà a terme una performance al Xalet Montiu a partir de la mateixa història de l’edifici.

El diumenge 9 d'octubre tindrà lloc la visita comentada 'Arquitectura del moviment Modern a Balaguer', en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, a partir de les 10.00 hores al Museu de la Noguera. En acabar el recorregut es podrà gaudir de música al carrer a la part baixa del Passeig de l’Estació.

El divendres 14 d'octubre tindrà lloc la inauguració de l’exposició 'L’Estudi 76' a la sala d’exposicions temporals de la Paeria, a les 20.00 hores. I, l'endemà, es podrà visitar Planta de Fundació Sorigué (prèvia reserva a www.forma.cat)

Com a acte de cloenda, el diumenge 16 d'octubre es combinarà la projecció de l’obra 'Destructuras' d’Aitor Ortiz, cedida per Fundació Sorigué, amb una sessió de música electrònica a càrrec de Eleene d’Am, a la plaça del Museu.

Cada diumenge s’oferirà una visita comentada a les instal·lacions artístiques, que començarà al Museu de la Noguera a les 11.00 hores

Balaguer dona el tret de sortida a la segona edició de 'Forma. Espais d'Art Contemporani'
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement