Balaguer ha celebrat la Diada amb diversos actes de commemoració

Enguany, en el marc dels actes de la Diada, es va commemorar el centenari de Josep Vallverdú, així com el 125è aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta

photo_camera Imatge institucional de l'acte de commemoració del centenari de Josep Vallverdú i del 125è aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta, en el marc de la celebració de la Diada a Balaguer - Foto: Paeria de Balaguer

Els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de 2023 van començar diumenge dia 10 de setembre, a l’església de Santa Maria. Enguany, en el marc dels actes de la Diada, es va commemorar el centenari de Josep Vallverdú, així com el 125è aniversari del naixement de Josep Carner-Ribalta.

L’acte va estar encapçalat per Lorena González, paera en cap de Balaguer, i Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera.

Pel que fa al programa d’actes, van començar amb la hissada de la Senyera, mentre l’Orfeó balaguerí va interpretar el Cant de la Senyera, de Joan Maragall, i sota la direcció de Miguel Castro Santafe. Seguidament, la paera en cap de la ciutat va donar la benvinguda als assistents, i després va estar el torn de paraula de Georges Carner, fill de Josep Carner-Ribalta.

En aquest sentit, Carme Alòs, en representació de la Companyia de comèdies Crisi Perpètua, va fer una lectura d’un fragment de la seva obra ‘Les Fades de Montmur’.

Tot seguit, Josep Vallverdú va dirigir unes paraules al públic assistent, i es va interpretar l’EP ‘El vent, la neu, la boira’, en el que Jordi Montañez musica quatre poemes de l’escriptor.

Josep Vallverdú en els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Balaguer
Jordi Montañez va musicar quatre poemes de l’escriptor Josep Vallverdú - Foto: Paeria de Balaguer

Els actes van seguir amb la proposta de dansa performàtica L’Hereu Riera, de Pere Seda, en la que s’explora el diàleg entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i diverses tècniques de dansa contemporània.

Finalment i per cloure l’acte, l’Orfeó balaguerí va interpretar El Cant dels Segadors de Francesc Alió, sota la direcció de Miguel Castro Santafe.

Amb motiu de la Diada, dilluns 11 de setembre va tenir lloc una ballada de sardanes a la plaça del Mercadal, a càrrec de la Cobla 11 de setembre, organitzada pel Col·lectiu Sardanista de Balaguer.

Comentaris