El Projecte Green Circular Energy Hub Lab ha d'estar enllestit com a molt tard a finals de l'any 2023

Balaguer impulsarà les energies renovables amb l’Energy Hub Lab

Per dur a terme el Projecte Green Circular Energy Hub Lab, la Paeria ha previst una inversió de 313.000 euros que serviran per habilitar i equipar la cinquena planta del CEI com un laboratori pel desenvolupament i l'estudi de les energies renovables

La plaça Mercadal de Balaguer
photo_camera La plaça Mercadal de Balaguer.

La Paeria de Balaguer impulsarà les energies renovables i la millora en l'eficiència energètica a través de l’Energy Hub Lab. Amb la presentació d’aquest projecte, Balaguer fa una passa més en la transformació del model econòmic actual cap a l'economia verda a través d'un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). Amb aquesta finalitat, el govern municipal es va presentar a finals del 2019 a un projecte impulsat per la Diputació per tal de poder trobar finançament europeu i dur a terme la iniciativa. Es tracta del Projecte Green Circular Energy Hub Lab per al qual la Paeria ha previst una inversió de 313.000 euros per als quals rebrà una subvenció dels fons FEDER de 156.000 euros. Així ho van explicar divendres el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i la paera de Promoció Econòmica, Ester Guarné.

Presentació ENERGY-HUBLAB  Balaguer - Paeria de Balaguer


El que busca aquest projecte és crear espais "per tal d'impulsar el que seria la transformació dels models econòmics dels nostres territoris en base a un sistema d'innovació", van concretar. En aquest sentit, van recordar que a nivell mundial hi ha el repte d'aconseguir un model econòmic que contribueixi a la mitigació del canvi climàtic i a la reducció de les emissions de gasos contaminants, entre altres.  
Aquest PECT, que es diu Green & Circular, es preveu dur a terme a través de la iniciativa Biolab Ponent i hi participaran dues poblacions, Alcarràs i Balaguer. Alcarràs liderarà el Circular, que vol impulsar la Bioeconomia Circular, el que seria la producció de bio-materials, bio-carburants i bio-energia. El Green és la part liderada per la Paeria de Balaguer, que buscarà l'impuls d'energies renovables i la millora de l'eficiència energètica.  

El Projecte Green Circular Energy Hub Lab ha d'estar enllestit com a molt tard a finals de l'any 2023

Per dur a terme el Projecte Green Circular Energy Hub Lab, la Paeria ha previst una inversió de 313.000 euros que serviran per habilitar i equipar la cinquena planta del CEI com a espai pel desenvolupament i l'estudi de les energies renovables, una mena de laboratori; per fer activitats per impulsar projectes futurs sobre energies renovables i millora de l'eficiència energètica i per disposar de personal, propi i de nova contractació.
Per finançar els 313.000 euros, la Paeria no només comptarà amb una subvenció de fons europeus del 50 % sinó que també hi haurà una subvenció d'un 25 % per part de la Diputació de Lleida. L'altre 25 % sí que anirà a càrrec de les arques municipals.  

Comentaris