Balaguer inicia les Festes del Sant Crist amb l'ofrena floral

Jesús Agelet (Balaguer, 1957), amb una llarga trajectòria com a intèrpret en obres de teatre, films i sèries de televisió, ha estat l'encarregat de fer el pregó que ha tingut lloc aquest dimecres a la sala d'actes de la Paeria
photo_camera La jornada ha comptat amb una ballada de gegants a l'esplanada del Sant Crist, amb els Gegants de Balaguer, la colla Gegantera i el grup d'animació infantil Més Tumàcat

La ciutat de Balaguer ha començat aquest dimecres els actes de celebració de la Festa Major. El primer ha estat l’ofrena floral, en la que els infants de la ciutat dels diferents centres educatius s’han trobat a la plaça del Mercadal, i des d'allà han pujat cap a la basílica santuari acompanyats de les autoritats locals, els Gegants de Balaguer, el grup d'animació Estrella Band i la cercavila amb el grup Més Tumàcat.

A partir de les 11 h s’ha fet una ballada de gegants a la mateixa esplanada del Sant Crist, amb els Gegants de Balaguer, la colla Gegantera i el grup d'animació infantil Més Tumàcat.

Tot seguit, a les 11.45 h, s’ha l'ofrena floral de la gent gran, i finalment a les 12 h el repic general de campanes que anuncia l'inici de la Festa Major.

Al vespre, ha tingut lloc el pregó de festes a la sala d’actes de la Paeria, a càrrec de Jesús Agelet, un balaguerí que va néixer l'any 1954, al qual la Paeria li ha volgut retre un homenatge per la seva llarga trajectòria en el món de la interpretació, en nombroses obres de teatre, films i sèries de televisió, com ‘Edenia’, 2020, ‘Buenaventura Urruti, anarquista’, 2000, ‘Ordre especial’, 1992, o ‘Buen viaje excelencia’, 2003. També per obres per a públic infantil, com ‘Polzet’, 2018 o ‘Soc una nou’, 2021, ambdues de Zum-Zum Teatre. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement