14.08.2022 |
Territoris.cat

Balaguer lliura el 28è Premi Jaume d'Urgell a Pagès Editors i Vicent Marzà

PREMI JAUME D'URGELL BALAGUER 2 inteiror
Ofrena floral realitzada davant l'estàtua del comte Jaume d’Urgell
Balaguer lliura el 28è Premi Jaume d'Urgell a Pagès Editors i Vicent Marzà

L’Església de Sant Domènec de Balaguer va acollir diumenge el lliurament del 28è Premi Jaume d’Urgell que, en aquesta ocasió, va recaure ex-aequo a Pagès Editors i a Vicent Marzà, conseller d’educació, investigació, cultura i esports de la Generalitat Valenciana.

El guardó, que concedeix l’Ajuntament de Balaguer, reconeix la trajectòria d’una persona o d’una entitat, que amb la seva tasca, hagin contribuït a l’enfortiment i projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els Països Catalans. Cal recordar que el passat mes de març el jurat, integrat per membres del món cultural i associatiu del país i presidit per l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va decidir enguany concedir el premi ex-aequo a Marzà i a l’editorial lleidatana.PREMI JAUME D'URGELL BALAGUER texte 2

Segons fonts de l'organització, en el cas de Vicent Marzà, el jurat va destacar la seva tasca duta a terme en els darrers anys per restablir les relacions culturals del País Valencià amb Catalunya i els Països Catalans i la seva defensa la unitat de la llengua i l’escola pública i en valencià. Marzà, nascut a Castelló de la Plana el 3 de març del 1983, és des del 2015 el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana. Mestre de professió, juntament amb altres mestres van posar en marxa la primera escola en valencià de Castelló, ‘la Censal’. Vicent Marzà és una persona vinculada a Escola Valenciana i a diversos col·lectius culturals com ara la Conlloga-Muixeranga de Castelló de la Plana i és membre de la Colla el Pixaví.

Pel que fa a Pagès Editors, el jurat del Premi Jaume d’Urgell va posar en relleu la seva projecció als territoris de parla catalana. L’editorial va ser creada per Lluís Pagès Marigot, l’any 1990 a Lleida. Va néixer amb l’objectiu de publicar llibres en llengua catalana i, en aquests anys de vida, ja n’ha editat al voltant de 2.700, cosa que constitueix un catàleg que compta amb col·leccions i línies editorials diverses i que han evolucionat amb el pas del temps. Pagès editors participa en diversos certàmens editorials internacionals, com ara la Fira del Llibre de Frankfurt, la Liber (Barcelona-Madrid) o la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, la Setmana del Llibre en Català, entre altres. A més, és membre de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Balaguer lliura el 28è Premi Jaume d'Urgell a Pagès Editors i Vicent Marzà
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement