29.11.2022 |
Territoris.cat

Balaguer lliura dimecres el XXVII Premi Comte Jaume d'Urgell

Joan Font, gerent dels supermercats Bonpreu i Esclat, i la Cafeteria Slavia de les Borges Blanques, els guardonats d'enguany per la seva contribució a l'enfortiment i projecció de les relacions entre pobles de parla catalana

Premis jaume d'Urgell Halír Trio inteior
L'acte inclou un concert de música clàssica a càrrec d’Halír Trio de la República Txeca
Balaguer lliura dimecres el XXVII Premi Comte Jaume d'Urgell

Premis Jaume d'Urgell Cartell texte cartellL’església Sant Domènec de Balaguer acollirà aquest dimecres 12 d’octubre a les 19 hores l’acte de lliurament del XXVII Premi Comte Jaume d’Urgell, guardó que té com a objectiu premiar la trajectòria d’una persona i/o d’una entitat que hagi contribuït a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana.

Aquest any, els premiats són Joan Font i Fabregó, gerent dels supermercats Bonpreu i Esclat, per la seva aposta de l’etiquetatge de tots els seus productes en català i per la implantació del negoci arreu dels Països Catalans i la Cafeteria Slavia de les Borges Blanques, per la seva aposta continuada per la promoció de grups i artistes de parla catalana, segons els organitzadors. El guardó consisteix en una reproducció a escala real del segell que utilitzà el comte Jaume d'Urgell.

Des de l’any 1990 fins al 2011 va ser el Consell Comarcal de la Noguera qui atorgava aquest Premi, si bé des de l’any 2012 és l'Ajuntament de Balaguer qui concedeix aquest guardó.

Després del lliurament dels guardons tindrà lloc un concert de música clàssica a càrrec d’Halír Trio de la República Txeca i integrat per Jana Podolská al violoncel, Vaclav Macha al piano i Eduardo García Salas al violí. La primera part del concert que Halír Trio oferirà a Balaguer estarà dedicada a Enric Granados, amb motiu de l’Any Granados que se celebra aquest any. En acabat el concert, hi haurà un tast de coca amb samfaina i una copa de cava per als assistents al Claustre de Sant Domènec.

Balaguer lliura dimecres el XXVII Premi Comte Jaume d'Urgell
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement