30.11.2022 |
Territoris.cat

Balaguer prepara l’entrada d’estiu amb interessants ofertes turístiques

Imatge del monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses
Imatge del monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses
Balaguer prepara l’entrada d’estiu amb interessants ofertes turístiques

Un cop presentades les millores turístiques fetes a la ciutat de Balaguer, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme ha organitzat, novament, unes visites guiades gratuïtes, anomenades Un tast de Balaguer, per tal de donar a conèixer la ciutat a tots aquells visitants o turistes que ho desitgin, promocionant la riquesa no tan sols arquitectònica, sinó també, paisatgística de l'entorn com un recurs turístic.

Les visites tindran lloc tots els dissabtes dels mesos de juliol i agost, a partir de les 10 del matí i a partir del dia 1 de juliol tots els monuments romandran oberts cada dia, exceptuant els dilluns, en horari de matí i tarda. Es visitaran les muralles, l'església de Santa Maria i després es baixarà al Centre Històric, on s'acabarà fent la visita al mercat setmanal, un dels mercats més importants i amb més història de les nostres terres. Les visites, a les quals no cal inscriure's, sortiran des de davant l'ajuntament i s'aconsella dur calçat còmode, aigua i barret.

Enguany i com a novetat, s'obrirà al públic cada primer diumenge de mes, el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, amb visites guiades a les 11 h, a les 12 h i a les 13 h, on es podrà visualitzar un vídeo promocional de l'església adequat a quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Així doncs, es pretén donar a conèixer aquesta peça arquitectònica tan valuosa i atansar-la a ciutadania. També es vol posar en relleu totes les millores que s'hi han dut a terme darrerament.

Aprofitant que s'ha donat a la ciutat la menció de Vila Florida, es podrà també visitar el carrer dels Teixidors que es troba dins l'antic Barri Jueu, com a carrer immers en aquesta menció. També des del Museu de la Noguera, s'oferiran unes visites guiades a càrrec de la Maria Bullfarines, dos dissabtes del mes de juliol i dos del mes d'agost.

Amb aquestes accions s'hi aniran sumant les diferents activitats que a escala particular es puguin organitzar durant l'estiu. La resta de regidories de l'Ajuntament de Balaguer, com ara Esports o Joventut han preparat un important ventall d'activitats diverses, en diferents franges horàries, per tal de cobrir les necessitats dels públics assistents.

A més a més, enguany la confederació TURALCAT presentarà unes activitats (visites, tallers, etc.) incloses en el projecte MENJA'T LA NOGUERA que els balaguerins i els turistes que visitin la comarca podran fer al llarg dels mesos vinents de juliol i agost, reservant-les a través del portal www.catalunyarural.cat

Balaguer prepara l’entrada d’estiu amb interessants ofertes turístiques
comentaris