Balaguer reivindica l'autovia fins a Lleida per tenir les "mateixes oportunitats" que les altres capitals de Ponent

La Paeria treballa en l'ampliació del polígon industrial davant la demanda d'empreses i la falta de sòl disponible

Roda de Premsa amb l'alcaldessa de Balaguer L'alcaldessa de Balaguer - Foto: Anna Berga
photo_camera Roda de premsa amb l'alcaldessa de Balaguer Lorena González - Foto: Anna Berga

La Paeria de Balaguer reclama a la Generalitat que prioritzi l'autovia entre Lleida i la capital de la Noguera per tenir les "mateixes oportunitats" que la resta de capitals de Ponent, ja que és l'única que no compta amb una via ràpida. L'alcaldessa de la ciutat, Lorena González, ha explicat que el fet que no tinguin una via ràpida condiciona les empreses que s'hi volen instal·lar i ha defensat que la conversió de la C-13 en una autovia ajudaria a "vertebrar el territori". També ha explicat que tenen el vistiplau del Govern per ampliar el polígon industrial, ja que l'actual s'ha quedat petit i no pot encabir la demanda. D'altra banda, l'equip de govern destaca que en els primers mesos de mandat han "obert" la Paeria a la ciutadania.

L'alcaldessa de Balaguer ha defensat que l'autovia es finalitzi amb dos carrils per sentit, és a dir, amb les mateixes característiques del tram ja fet de 6,5 quilòmetres que va de Vilanova de la Barca a Térmens. Per això, demana al Govern que faci un estudi "a nivell global" del conjunt de la via. González ho ha dit durant el tradicional dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació que s'ha celebrat aquest dimarts.

L'alcaldessa de Balaguer, Lorena González, fent declaracions - Foto: Anna Berga

D'altra banda, el consistori també manté converses amb l'Incasòl per ampliar el polígon industrial Campllong. I és que les empreses, a més de no disposar d'una via ràpida, es troben amb un altre problema: la falta de sòl industrial. "Hi ha demanda d'empreses que es volen implantar, el handicap és que no tenim sòl industrial i, per això, l'hem de preparar", ha explicat el paer d'Urbanisme, Guifré Ricart.

Per altra banda, a la trobada també s'ha parlat de refugi d'animals. La paera en cap ha explicat que la Paeria "no pot assumir" aquest servei i que, donat que és una problemàtica que afecta bona part dels pobles veïns, s'ha proposat que la gestió del refugi sigui comarcal. Mentre això no es faci efectiu, però, la Paeria ha firmat un conveni amb l'associació Aglà per poder gestionar els animals que hi ha a la instal·lació.

A banda, González ha valorat que des de l'entrada del nou govern municipal, format pel PSC i Treballem per Balaguer, la Paeria "s'ha obert més" a la ciutadania i a escoltar les seves demandes.

Pel que fa al pressupost per al 2024, la paera en cap ha indicat que està "gairebé llest" i s'ha posat el mes de gener com a data màxima per portar-lo a aprovació.

Comentaris