Balaguer replanta arbres per la ciutat i projecta nous espais verds

La Paeria té previst incrementar notablement l’arbrat i la vegetació de la ciutat durant els propers dos anys i s’aniran transformant algunes de les places actuals
balaguer 2
photo_camera Durant aquesta setmana i la setmana vinent es plantaran un total de 36 exemplars arboris.

La Brigada de Jardineria de la Paeria de Balaguer està realitzant tasques de reposició de part de l’arbrat aquests dies. Durant aquesta setmana i la setmana vinent es plantaran un total de 36 exemplars arboris en diferents indrets on s’ha hagut d’anar talant els arbres existents pel seu estat sanitari i/o estructural deficient.
Concretament, es plantaran 16 moreres (Morus alba) al carrer Ramon Muntaner, una morera (Morus alba) a la zona verda de les piscines del Pavelló 1r d’Octubre, 2 sòfores (Sophora japonica) a la Plaça Joaquima Vedruna, 12 pruneres pissardi (Prunus cerassífera var. Pissardi) al carrer Noguera Pallaresa i, finalment, 3 plataners (Platanus x hispanica) al Passeig de l’Estació i 2 a la Plaça Mercadal.
Aquests dos plataners de la plaça Mercadal s’han aconseguit gràcies ha haver assolit els objectius marcats en la campanya Reciclos iniciada durant l’any passat a la ciutat de Balaguer.

Els punts acumulats pel reciclatge de llaunes i botelles de plàstic per part de la ciutadania han fet possible l’objectiu comunitari de plantar dos arbres, tal i com es va anunciar al principi de la campanya

Per la seva part, Xavier Castellà, paer de Medi de la Paeria de Balaguer, ha explicat que “aquesta reposició d’arbres és la primera passa en la transició verda que està fent la ciutat i que l’objectiu és incrementar notablement les zones verdes de la ciutat, augmentant l’arbrat i transformant així algunes places dures del municipi”.

replantació arbres Balaguer - ajuntament de balaguer

Des de la Paeria s’apunta que ja s’està treballant perquè espais com la plaça Comtes d’Urgell, el parc del Firal, la plaça Sant Salvador o el carrer Barcelona augmentin el verd, a l’hora que destaca que cal fer una revisió en el model actual de poda d’arbres, massa agressiu en molts casos i que afebleix moltes de les espècies plantades.

Comentaris