23.09.2020 |
Territoris.cat

13 I 14 JUNY

Balaguer, una de les seus del projecte descentralitzador de teatre i circ Nilak

Aquesta iniciativa vol reivindicar les infraestructures i espais històrics del territori, i continuar donant visibilitat a les arts escèniques contemporànies

Balaguer, una de les seus del projecte descentralitzador de teatre i circ Nilak

Els dies 13 i 14 de juny, el monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer acollirà el projecte Nilak, unes jornades pensades per apropar les arts escèniques contemporànies a diferents indrets del territori català.

Concretament acollirà el 'Cabaret delicatessen', que volen reivindicar les infraestructures i espais històrics del territori, i continuar donant visibilitat a les arts escèniques contemporànies. 

El 'Cabaret delicatessen' de Nilak, a més de Balaguer, portarà dansa, circ i música a Pinell de Brai, Son de les Valls d’Àneu i Amposta

Amb aquesta aposta, la capital de la Noguera amplia la seva oferta cultural just en un moment on els ajornaments i les cancel·lacions de festivals es succeeixen a causa de la crisis del coronavirus.

Nilak 2

Nilak vol utilitzar el caràcter nòmada del circ per descentralitzar les arts escèniques dels grans nuclis urbans i convertir els pobles en l'epicentre de les arts escèniques contemporànies.

Nilak situa la carpa com a eix vertebrador del projecte, com a símbol identitari del circ, de transformació de l'espai urbà i també vol recuperar la carpa itinerant dins l’escena contemporània catalana

Les activitats de Nilak es proposen en les comarques catalanes que no disposen de teatres, obrint la mirada en les comarques que només en disposen d’un, en el cas dels 'Cabarets delicatessen'. Segons les dades de les Estadístiques Culturals de Catalunya del 2019 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 26% de les comarques catalanes (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Conca de Barberà , Garrigues, Lluçanès, Moianès, Montsià , Pallars Sobirà , Priorat, Terra Alta i Vall d’Aran) no tenen cap teatre, i un altre 33% només en tenen un, entre elles la Noguera.
cartell-NILAK


 

Balaguer, una de les seus del projecte descentralitzador de teatre i circ Nilak
comentaris