22.05.2022 |
Territoris.cat

Balaguer serà la seu del Barnasants 2020 a Ponent

IMAGE 2019-12-18 10_56_15-Barnasants
Balaguer serà la seu del Barnasants 2020 a Ponent

Per a la 25a edició de Barnasants, Cançó d’autor s’han organitzat diferents actes, que un any més tindran presència i repercussió en diverses seus arreu dels territoris de parla catalana, així com en espais de l’àmbit internacional.

A més, aquesta edició tindrà també com a objectiu commemorar els 25 anys de la mort d’Ovidi Montllor. Per aquest motiu el Projecte Cultural Barnasants, Cançó d’autor, ha organitzat entre gener i abril més de cent concerts únics. Aquests se celebraran en una vintena de seus diferents, entre les quals hi ha Balaguer, única ciutat de Ponent que acollirà un dels concerts de la gira Ovidi 25. Igualment, s’ha previst formalitzar un acord de col·laboració per dur a terme futurs concerts i fixar una agenda compartida de cara a l’edició de 2021.  IMAGE 2019-12-18 10_56_15

En l’edició de 2020, els concerts i les diverses propostes culturals organitzades pel projecte Barnasants teixiran un entramat d’actuacions, edicions de material discogràfic i literari, produccions pròpies i altres activitats, que pretenen seguir impulsant i reivindicant la cançó d’autor.

En el cas de la ciutat de Balaguer, el concert previst se celebrarà el dia 29 de març al Teatre municipal, pel qual es posaran les entrades a la venda a partir del mes de gener.   

El Projecte Barnasants va néixer l’any 1996 amb l’objectiu -segons el seu director Pere Camps- de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de donar-la a conèixer a les generacions més joves, i de fomentar-ne la transmissió i l’escolta.

Des del projecte Barnasants s’entén la cançó d’autor com a paraula musicada, cantada, és el missatge, és una cançó que convida a pensar, a reflexionar. És una inversió en qualitat, que transcendeix les dècades sense perdre vigència.

Balaguer serà la seu del Barnasants 2020 a Ponent
comentaris