30.09.2022 |
Territoris.cat

Bellcaire d’Urgell organitza la primera fira de productes de proximitat, FiraBell

Firabell_Bellcaire_Urgell interior
Els organitzadors de FiraBell posen amb el cartell promocional de la fira
Bellcaire d’Urgell organitza la primera fira de productes de proximitat, FiraBell

Bellcaire d’Urgell prepara per a aquest pròxim diumenge, dia 28 de maig, la primera fira de productes de proximitat, FiraBell, en una convocatòria que aplegarà un total de 32 parades de productors locals i una trentena més de forans, els quals ompliran les places i els carrers amb la voluntat de donar a conèixer aquest poble de la Noguera.

La presentació de la nova fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d’Urgell, que rep el nom de FiraBell, es va presentar dimecres a la Diputació de Lleida, acte que va comptar amb la vicepresidenta segona, Rosa Pujol, que va acompanyar l’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort; els regidors de l’Ajuntament, Ignasi Navau i Elisa Romero, així com el vicepresident de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat de Catalunya, Llorenç Llop.

Els restaurants del municipi se sumen a la iniciativa firal i oferiran als visitants menús elaborats amb productes de la zona

El certamen s‘incorpora al calendari de fires que els municipis de les comarques de Lleida organitzen amb la voluntat de ser una mostra dels productors locals i de donar a conèixer aquest poble de la comarca de la Noguera, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Jaume Monfort. Aquesta fira rep el suport de la Diputació de Lleida, ja que promocionen i donen a conèixer els productes de proximitat i de qualitat dels pobles petits agrícoles, tal com ha afirmat la vicepresidenta Pujol, qui ha felicitat l’alcalde per engegar aquesta nova iniciativa.

L’alcalde Jaume Montfort ha afegit que els quatre restaurants de Bellcaire d’Urgell se sumaran a aquesta iniciativa firal oferint als visitants menús elaborats amb productes de la zona.

FiraBell, que inclourà tastet de productes i un taller de cuina per als més petits, s'ubicarà a la plaça del Mercat i als carrers Major i del Nord

La fira s’organitzarà a l’aire lliure i s’ubicarà a la plaça del Mercat, el carrer Major i el carrer del Nord. Cal destacar que la fira es vol especialitzar en l’agricultura i la ramaderia ecològica. Per aquest motiu, compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat. El seu vicepresident, Llorenç Llop, va explicar que es vol ajudar al pagès a divulgar el seu producte i al consumidor a conèixer el que menja i d’on ve.

Amb aquest objectiu, al programa d’activitats de la fira està previst, al matí, un tastet de productes de proximitat a càrrec de Sergi de Meià de l’Institut Català de la Cuina. I pels més menuts, a la tarda, un taller de cuina a càrrec de Pere Castells amb la col·laboració de l’escola pública Bonavista.

Bellcaire d’Urgell organitza la primera fira de productes de proximitat, FiraBell
comentaris