Carta oberta a Jaume Cuñat, alcalde de Cubells

En primer lloc, vostè sap perfectament que des de l'equip de govern del seu ajuntament no ha fet res més que concedir permís per a col·locar una placa que vostè ha decidit posar al racó més apartat del seu cementiri; moltes gràcies per res
En memòria  a l’Eladio Alonso al cementiri de Cubells ©ARMH
photo_camera En memòria  a l’Eladio Alonso al cementiri de Cubells ©ARMH

Senyor Cuñat,

Li escrivim per mostrar-li el nostre profund malestar i estupor en veure la descaradura amb la qual falseja els fets en els mitjans sobre la col·locació de la placa en memòria  a l’Eladio Alonso al cementiri de la seva localitat, Cubells.                                                    

En primer lloc, vostè sap perfectament que des de l'equip de govern del seu ajuntament no ha fet res més que concedir permís per a col·locar una placa que vostè ha decidit posar al racó més apartat del seu cementiri; moltes gràcies per res. La placa i la pedra que la sustenta l'ha costejat l'Associació que presideixo i les vam portar amb nosaltres, al cotxe, des de Tarancón. La col·locació l'ha realitzat Salvador Soldevila Pedrol, com bé sap regidor d'ERC de la seva localitat, acompanyant-nos tot l'acte altre regidor d'ERC, en Pere Papell.

També sap vostè que només després que denunciéssim l'actitud del seu equip de govern a la premsa, en la qual s'inclou Segre i La Mañana, van oferir posar un adhesiu en el panell existent del Memorial Democràtic de Catalunya el juny de 2022, tres anys després que ens poséssim en contacte amb vostès i 39 anys després que ho fes la família d'Eladio per primera vegada. Moltes gràcies per la diligència en la gestió, que demostra sens dubte la sincera voluntat de col·laboració amb la qual ens hem topat, primer amb Regué i després amb vostè.

També sap vostè que els retards i els canvis d'opinió del seu ajuntament han estat responsables que aquesta col·locació, que es va començar a gestionar a mitjans de 2019, s’allargués en el temps, acabant amb la mort de la filla d'Eladio a la tardor de 2021 sense poder tenir la satisfacció de veure la placa col·locada. Sobre la seva consciència queda, encara que no ha demostrat vostè tenir –ne gaira.

També sap vostè que hem acceptat les seves condicions per l’acceptació de familia de l’Eladio, no perquè els seus pelegrins i poc consistents arguments convencin a ningú més que a vostè. Arguments que continua repetint com si estigués dient alguna cosa. De fet, hi ha hagut acceptació de les seves condicions però no hi ha hagut acord; perquè n'hi hagi es requereix negociar, un verb que es veu que vostè desconeix.

I sabent tot això, té vostè la descaradura de comunicar fal·làcies a la premsa. Autoretratat queda com li va succeir el passat mes de juny davant els mitjans.

D'altra banda, el nostre malestar s'estén als mitjans de comunicació que, inopinadament, han publicat aquestes fal·làcies. El Segre i La Mañana, als quals vam enviar una nota de premsa prèvia el 26 de maig per la roda de premsa que vam fer a Balaguer el 30 d'aquell mes i el passat 30 de novembre, incloent telèfons de contacte. Malgrat això donen pas a la mentida en lloc de contrastar la informació, cosa que últimament sembla que està molt de moda.

Poc més a dir, que el millor per evitar que a un li diguin a un mentider, és no mentir.
 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement