22.05.2022 |
Territoris.cat

La Transsegre és el millor antídot estiuenc per combatre calor i avorriment

Pla sencer d'una nena d'esquena mullant els membres d'una embarcació de la Transsegre 2019. El 14 de juliol de 2019. (Horitzontal)
El públic mullant els membres d'una embarcació de la Transsegre 2019
La Transsegre és el millor antídot estiuenc per combatre calor i avorriment

Tot i el neguit de la predicció meteorològica, els organitzadors de la Transsegre tancava diumenge la trenta-cinquena edició amb força satisfacció per la bona afluència de públic, que manté les estadístiques tant pel que fa a la navegació com de les activitats nocturnes i de lleure.

Pla sencer de dues embarcacions tirant-se aigua entre elles en el tram final del riu Segre, a Balaguer, en la 35a edició de la Transsegre. El 14 de juliol de 2019. (Horitzontal)Segons la membre de l'organització, Judit Llobera, si el lema de la Transsegre és 'Mulla't el cul', tant se val d'on vingui l'aigua, no calia amoïnar-se, fent referència a les previsions que es feia de la meteorologia. Llobera va afegir que 249 embarcacions van prendre la sortida amb tripulacions que van tenir temàtiques com Star Wars i també amb la sèrie Joc de Trons.

La llera del Segre del riu amb públic esperant les embarcacions de la Transsegre a BalaguerL'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que moltes persones d'arreu de Catalunya marquen al calendari la data de la Transsegre, i això passa, diu, quan tens una festa singular, com aquesta. Participants de les comarques de Barcelona han vingut enguany però també visitants, com l'Adriana Rafí, una jove de Torrelles de Llobregat que ha explicat que és el primer cop que ve. Ho ha fet amb una amiga i ha definit l'ambient de gresca i xerinola.

Premis als dissenys més originals
 

Enguany la Transsegre ha deixat de banda el vessant més competitiu i ha volgut premiar les embarcacions més originals. El pòdium l'han completat La Ramona, un flamenc rosa gegant, Megalodon, un gran tauró blau i, per últim, l'embarcació Joc de Trons, que ha simulat la travessia de la protagonista, Daenerys Targaryen, cap a terres de Ponent.

L'embarcació de Joc de Trons de la de la Transsegre a BalaguerCap de les tres han estat les primeres a arribar. La més ràpida va ser una embarcació igualadina amb una bicicleta que, segons ha explicat un dels seus tripulants, Pep Margarit, participava en l'acte per cinquè any consecutiu. Tot i que ens queda lluny, hi volem ser, ha sentenciat. Margarit ha dit que dissabte havien bolcat l'embarcació, però que la van posar novament dreta i així van poder seguir.

Tot i la imminent amenaça de pluja, el públic s'ha apropat a la vora del riu per veure arribar els tripulants i molts d'ells portaven pistoles d'aigua per mullar els participants, tal com fan els membres de totes les embarcacions al públic.

La Transsegre és el millor antídot estiuenc per combatre calor i avorriment
comentaris