La ciutat de Balaguer participa al programa 'De carrer' de RTVE

Una de les persones entrevistades va ser la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs, qui va explicar la història de la plaça del Mercadal
decarrer_blg1
photo_camera Els carrers d'Avall i Major, escenaris escollits per al programa 'De carrer' - Foto: Paeria de Balaguer

La plaça del Mercadal i els carrers del centre històric seran protagonistes del nou programa de RTVE, 'De carrer', que s’emetrà a partir de l’abril. En aquest espai televisiu es recorren diversos carrers històrics i emblemàtics de Catalunya, i en els que a través del testimoni dels veïns de cada poble o ciutat, s’explica la història passada i present d’aquests espais.

decarrer_blg4

En el cas de Balaguer, des de la productora van proposar les zones que visitarien, concretament la plaça del Mercadal i els carrers Major i d’Avall. Una de les persones que van entrevistar va ser la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs, qui va explicar la història de la plaça del Mercadal, del seu ús al llarg del temps, i com avui dia segueix sent un espai neuràlgic on s’hi fan els principals actes i esdeveniments de la ciutat. A més, la mateixa història de la ciutat s’articula al voltant de la plaça i dels principals carrers, com són d’Avall i Major. En aquest sentit, seguidament es va entrevistar diversos veïns de la zona, Teresa Estany, Joan Busquets, Jordi Delsams i Matilde Sauret, els quals van estar explicant quins antics comerços hi havia, quins encara hi són, quins han canviat i com la vida s’ha anat transformant al voltant d’aquests espais de la ciutat.

El programa s’emetrà a partir de finals d’abril a RTVE Catalunya.                                                                              

Comentaris