22.05.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal de la Noguera arrenca nova edició dels Horts Comunitaris

Imatge d'edicions anteriors del projecte Cultiva't Horts Comunitaris
Imatge d'edicions anteriors del projecte Cultiva't Horts Comunitaris
El Consell Comarcal de la Noguera arrenca nova edició dels Horts Comunitaris

El Consell Comarcal de la Noguera va dinar el tret de sortida aquest dilluns a una nova edició del Projecte Cultiva't, Horts Comunitaris, una iniciativa que gestiona l'àrea de Serveis Socials a través del Pla d'Inclusió Social (PLIS) i del Servei d'Atenció a la Immigració i la Diversitat (SAID). El projecte el van impulsar, fa nou anys, de l'Associació de Dones Solidàries Dona Pas i la col·laboració de Slow Food de Balaguer.

Enguany participaran en el projecte una desena de famílies, derivades dels Serveis Socials d'Atenció Primària i altres entitats que treballen en l'àmbit social de Balaguer. Per segon any consecutiu, també hi participarà el Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental, que utilitza la parcel·la amb finalitats terapèutiques. L'espai compta amb el suport d'un tècnic agrònom que assessora les persones que hi treballen.

El Projecte Cultiva't, Horts Comunitaris és una oportunitat de dotar persones en situació d'atur de llarga durada, perceptores d'ajuts socials i en risc d'exclusió social, d'un espai de treball i un mitjà per obtenir una font complementària d'aliments naturals per a tota la família 

Presentació de la nova edició del projecte Horts ComunitarisL'objectiu és evitar que el suport que es concedeix a la població més necessitada es limiti exclusivament al repartiment i l'assignació de recursos econòmics o aliments, prevenint així dinàmiques caritatives i actituds passives entre els beneficiaris/es, i fomentar que s'impliquin de forma activa en la millora de la seva situació.

El Projecte Cultiva't, Horts Comunitaris sorgeix l'any 2012 com una iniciativa de l'Associació de Dones Solidàries Dóna Pas, per millorar la qualitat de vida de famílies amb necessitats econòmiques. Més endavant les entitats de la Taula d'Entitats del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Noguera van elegir per votació destinar els fons obtinguts d'un Festival Solidari a aquesta iniciativa i així fer possible la implementació d'aquest projecte. I l'any 2013, el Projecte Cultiva't va comptar també amb la implicació del Consell Comarcal de la Noguera i dels Serveis Socials d'Atenció Primària, amb el suport econòmic i tècnic a través del Pla d'Inclusió Social de la Noguera.

El Consell Comarcal de la Noguera arrenca nova edició dels Horts Comunitaris
comentaris