L'Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera potencia l'ús de tovallons de roba als menjadors escolars

La campanya pretén intercanviar els tovallons de paper pels de roba i així, reduir l'impacte mediambiental
Una de les escoles de la Noguera que practica l'ús de tovallons de roba al menjador escolar ©CCNoguera
photo_camera Una de les escoles de la Noguera que practica l'ús de tovallons de roba al menjador escolar ©CCNoguera

L'Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera ha impulsat una campanya que pretén implementar l'ús de tovallons de roba en comptes dels de paper als menjadors escolars de la comarca i així, reduir l'impacte ambiental a la comarca. 

Nou escoles de la Noguera s'han sumat a aquesta iniciativa i ho han posat a la pràctica a partir d'aquest mes de febrer

Infografia de la nova campanya impulsada per l'Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera que implementa els tovallons de roba als menjadors escolars ©CCNoguera
Infografia de la nova campanya impulsada per l'Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Noguera que implementa els tovallons de roba als menjadors escolars ©CCNoguera

Segons dades de l'Àrea de Residus noguerenca, els menjadors escolars de la Noguera -durant el curs escolar- generen 2.016 quilograms de paper de tovallons d'un sol ús, que s'han de llençar a la brossa com a fracció orgànica. Per això, amb la implementació d'aquesta nova campanya, es deixarien de generar aquestes dues tones de residus, estalvi que també es transfereix a reduir l'esgotament de matèries primeres. 

Per fer-ho possible, el Consell Comarcal posarà en marxa els criteris de l'economia circular, lliurant a cada alumne una bossa de roba per guardar el tovalló -també de roba- que aportaran les famílies. 

Les bosses de roba s'han confeccionat al centre ocupacional de la Fundació Ilersis a través de roba reciclada que ha aportat solidàriament el Grup Grapats

Les escoles que s'han afegit a la iniciativa són L'Àlber d'Albesa, l'escola de les Avellanes, les escoles Gaspar de Portolà, Mont-roig, La Noguera i la Pia de Balaguer, La Colomina de Montgai, l'escola de Butsènit i l'escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer, que juntes apleguen un total de 700 alumnes d'educació infantil i primària.

A més, els centres educatius rebran material informatiu sobre el cicle de gestió dels residus tèxtils, el servei de recollida de tèxtil porta a porta i sobre què cal fer amb aquests residus que es generen a les cases per tal que entrin al cicle de reciclatge amb unes condicions vàlides.

Comentaris