27.11.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal de la Noguera ret homenatge a les dones de l'entorn rural

L'artista Oriol Arumí ha estat l'encarregat de pintar i adequar un espai a l'entrada del municipi de Vilanova de l'Aguda que ha titulat Pagesa i gallina, un treball amb el qual es pretén de fer més visible el paper de les dones al món rural i alhora convidar tothom a conèixer aquest municipi de la Noguera Alta i el seu entorn natural
Montse Fornells, Miquel Plensa, Anna Maria Calvís, Oriol Arumí, i Vanessa Gesa
Montse Fornells, Miquel Plensa, Anna Maria Calvís, Oriol Arumí, i Vanessa Gesa
El Consell Comarcal de la Noguera ret homenatge a les dones de l'entorn rural

El Consell Comarcal de la Noguera va presentar el passat dijous una instal·lació artística amb la qual es vol retre homenatge a les dones que viuen i han viscut en el medi rural, un col·lectiu que contribueix molt activament al fet que aquest entorn continuï sent un exemple d'evolució, desenvolupament i progrés.

L'artista Oriol Arumí ha estat l'encarregat de pintar i adequar un espai a l'entrada del municipi de Vilanova de l'Aguda que ha titulat Pagesa i gallina, un treball amb el qual es pretén de fer més visible el paper de les dones al món rural i alhora convidar tothom a conèixer aquest municipi de la Noguera Alta i el seu entorn natural.

L'obra d'Oriol Arumí al municipi de Vilanova de l'AgudaA l'acte de presentació hi han assistit Montse Fornells, alcaldessa de Vilanova de l'Aguda; Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera; Anna Maria Calvís, consellera comarcal de l'àrea de Serveis Socials; Oriol Arumí, autor del mural, i Vanessa Gesa, tècnica del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal).

Aquesta intervenció artística és la segona de les activitats que el Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat aquest any per commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals. La primera va ser la difusió a les xarxes d'un vídeo que dona veu a 4 dones de la Noguera que es dediquen professionalment al sector primari, per visibilitzar el protagonisme de les dones en aquest sector que és un pilar per a l'economia i la vida en entorns rurals.

Aquestes dues accions han estat impulsades pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

El Consell Comarcal de la Noguera ret homenatge a les dones de l'entorn rural
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement