Costers del Sió elabora vi en trulls de pedra del s. XI

El resultat de la iniciativa es presentarà el proper divendres 16 de setembre, en el marc dels actes del desè aniversari del celler

sio2
photo_camera El Finca Siós 2014 s'elabora en trull de pedra d'origen medieval

El celler Costers del Sió, ubicat a la partida de Flix, entre els termes de La Sentiu i Montgai, ha dut a terme una prova pilot consistent en fermentar 3.500kg de raïm en els antics trulls de pedra de la finca. Les varietats emprades per l'experiment han estat Garnatxa i Syrah 2014 i, passats sis dies a una temperatura d’entre 25 i 27 graus, el raïm s’ha criat en bótes de roure 10 mesos.

Aquest exclusiu vi es presentarà en societat el divendres 16 de setembre, en els actes que prepara el celler per celebrar el seu desè aniversari. Amb ell s’han omplert 3.500 ampolles, que es comercialitzaran un cap finalitzat l’esdeveniment.

Segons els responsables del celler, amb aquest projecte ‘contribuïm a la història del territori donant vida a uns trulls que fa molts anys que feien vi’ i també es ret homenatge i s’aprèn a gaudir d’aquest tipus d’elaboració antiga.

Comentaris