Cubells renova la devoció a la Mare de Déu de Salgar

Cubells celebra el Romiatge a la Mare de Déu de Salgar interior
photo_camera Cubells celebra el Romiatge a la Mare de Déu de Salgar

Cubells va celebrar aquest dijous la tradicional Romiatge a la Mare de Déu de Salgar, un acte amb el qual es referma la devoció del municipi de la Noguera. Més d'un centenar de persones van participar en la caminada de prop de vuit quilòmetres des del centre urbà fins al santuari de la Mare de Déu.

Cubells celebra el Romiatge a la Mare de Déu de Salgar 2L'alcalde de Cubells, Josep Regué i altres membres del consistori, acompanyats de desenes de ciutadans han complert amb el vot d'anar processionalment i en silenci a visitar la Verge.

Un cop al santuari els membres de l'ajuntament es descalcen, i van fins a l'interior de la capella, on se celebra una missa

Segons Regué, les tradicions, com és la de Sant Marc amb el Romiatge a la Mare de Déu de Salgar són molt seguides pels cubellesos i cubelleses. És molt bonic veure com any rere any són més les persones que hi participen.

En acabar la festa, alguns dels participants, continuen el pelegrinatge fins al cim de la gran roca que voreja el Santuari, amb la voluntat de venerar la primitiva imatge de la Mare de Déu de Salgar que hi ha dins d'una cova ovalada.

Comentaris