La CUP dona suport al pressupos del 2018 de l'Ajuntament de Balaguer

L'alcalde Jordi Ignasi Vidal i el portave de la CUP Carles Mateu
photo_camera L'alcalde Jordi Ignasi Vidal i el portave de la CUP Carles Mateu

L'acord que han signat aquest dijous l'equip de govern de l'Ajuntament de Balaguer i el grup municipal de la CUP-Procés Constituent permetrà aprovar el pressupost del 2018 el pròxim dimarts 31 de juliol.

L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal ha explicat que el trencament del pacte amb el PSC, a caus dels fets del passat 1 d'octubre han fet que l'equip de govern hagi obert negociacions amb altres grups polítics per tal de poder aprovar els comptes municipals

En el decurs del Ple extraordinari del 31 de juliol, està previst que els comptes de la capital de la Noguera rebin el suport dels regidors de l'equip de govern (ERC-AM), de la CUP-Procés Constituent i l'abstenció o vot favorable del regidor Albert López.

El pressupos ascendeix a 19.431.847 euros entre l'Ajuntament i l'Institut Municipal Progrés i Cultura i compleixen tots els requisits legals. Per fer front a les despeses d'enguany, es demanarà un crèdit d'1,8 milions d'euros, quantitat similar a la que s'amortitzarà.

Pel que fa a les despeses, el pressupost preveu la despesa real que s'ha fet el 2017, consolidant els estalvis energètics i dedicant del capítol 2 uns 65.000 euros a estudis diversos, com el tema de l'aparcament a la ciutat, o la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament.

En el capítol d'inversions, l'Ajuntament habilitarà una partida de 3,4 milions d'euros en més de cent intervencions puntuals

En el capítol d'inversions cal destacar la construcció de l'alberg del Molí de l'Esquerrà amb una inversió de 450.000 euros, el carrer Santa Maria amb 200.000 euros, la conversió en zona de vianants del Portalet-Muralla amb 260.000 euros, la urbanització del carrer Cervantes amb 250.000 euros, la compra d'una escombradora de 148.000 euros, la urbanització d'un tram del carrer Tarragona entre el Noguera pallaresa i el carrer Tàrrega, per 187.000 euros, millores en l'edifici de l'Ajuntament, 160.000 euros. També està prevista la inversió de 109.000 euros en camins i les inversions de l'enllumenat de la segona fase de la muralla, la coberta del cementiri vell, la plaça de Sant Domènec, la plaça dels blocs de la Caixa, els vestuaris del segon pis del pavelló Inpacsa, l'aparcament d'autocaravanes, la zona esportiva del secà, la recepció del Museu de la Noguera, la teulada del Jutjat vell, entre moltes altres.

Per la seva banda, el regidor de la CUP-Procés Constituent, Carles Mateu ha indicat que no tenia sentit bloquejar els comptes i per tant vam decidir negociar els pressupostos introduint un total de 9 mesures que creiem eren necessàries.

comentaris