Descobreixen la planta d’una església i part del claustre a Os de Balaguer

Les restes que s'han trobat al monestir de Santa Maria de Vallverd impulsa l'excavació de les restes arqueològiques
photo_camera Les restes que s'han trobat al monestir de Santa Maria de Vallverd

La nova xerrada del cicle Descobrint el patrimoni històric d'Os de Balaguer, que va tenir lloc aquest dissabte, al municipi de la Noguera, va presentar els resultats de les excavacions que han permès posar al descobert la planta d'una església i part del claustre, en la rodalia del monestir de Santa Maria de Vallverd. Una xerrada en la que hi va participar el diputat Josep Ramon Ibarz.

El diputat Josep Ramon Ibarz.Segons Ibarz, la voluntat de la Diputació de Lleida, que impulsa l'excavació de les restes arqueològiques, és justament, confirmar la hipòtesi que, a la mateixa zona, s'hi conserven al subsòl les restes d'una antiga vila romana.

Josep Ramon Ibarz va intervenir en la presentació de la conferència Santa Maria de Vallverd: el monestir de Tragó, que va impartir Xavier Mora, en representació de l'entitat Amics de Tragó de Noguera.

Aquesta és la tercera xerrada del cicle, on també s'ha parlat en relació amb el monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes i del fons de l'arxiu Gavín que s'hi conserva.

Comentaris