Detingut un home a Menàrguens com a suposat autor d'un delicte de maltractament animal

Detenido por el SEPRONA por la comisión de varios delitos interiorEl Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) de la Comandància de la Guardia Civil de Lleida, va localitzar el passat dia 18 de setembre un corral a la localitat de Menàrguens a l'interior del qual s'albergaven diversos equins i entre els quals hi havia els cadàvers de dos cavalls, un d'ells en estat d'extrema primesa. Segons el propietari, els mateixos es trobaven malalts des de feia temps i estava injectant, a un d'ells, un medicament sense cap tipus de prescripció facultativa, ni haver estat reconeguts per un veterinari. Tots els equips, entre els quals hi havia un cavall, tres burros i 5 ponis a més de 2 cavalls morts, mancaven de documentació i de microxip d'identificació.

Així mateix, van ser localitzats 11 plantes de marihuana que estaven sent cultivades en bidons preparats com a testos.

El SEPRONA de Lleida localitza dos cavalls morts i 11 plantes de marihuana en una explotació ramadera irregular

El propietari va ser detingut com a suposat autor d'un delicte de maltractament animal per la mort dels cavalls malalts sense haver rebut atenció veterinària i altre contra la salut pública pel cultiu de la marihuana. També va ser denunciat per diverses infraccions administratives a la Llei 8/2003, del 24 d'abril, de Sanitat Animal, perquè no tenia documentació com a explotació ramadera i de documentació i identificació dels animals. 

De les infraccions comeses es va informar la Generalitat de Catalunya, a través de la Delegació Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per tal de realitzar les mesures sanitàries oportunes. 

Les diligències instruïdes com a conseqüència de la suposada comissió dels delictes de maltractament animal i contra la salut pública, van ser lliurats al Jutjat de Guàrdia de Balaguer, quedant el detingut en llibertat, conforme l'article 492 de la entregadas en el Juzgado de Guardia de Balaguer.

comentaris