La reproducció dels sepulcres dels comtes d'Urgell està previst que finalitzi al 2020

Imatge de la reproducció digital de la tomba doble dels Comtes d'Urgell.
photo_camera Imatge de la reproducció digital de la tomba doble dels Comtes d'Urgell (ACN)

El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes va acollir ahir la presentació de la digitalització de les quatre tombes dels Comtes d’Urgell que actualment es conserven a la galeria The Cloisters als Estats Units.Presentacio a les Avellanes

L’acte va comptar amb la presència de Lucretia Kargère, conservadora del museu The Cloisters, que va explicar el funcionament de les dues tècniques emprades en el projecte (digitalització en 3D i fotometria) assegurant que l’objectiu d’aquestes és atansar l’art als llocs dels quals és originari, ja sigui perquè s’ha desplaçat o fins i tot perquè s’ha destruït.

En la presentació es va destacar l’avinentesa entre el Monestir, The Cloisters i la Diputació de Lleida en aquest projecte que permetrà la reproducció fidedigna en pedra dels sepulcres.

Un cop finalitzada la digitalització, el següent pas ja serà la reproducció de les tombes. La primera, la del sepulcre pertanyent a Àlvar de Cabrera, vescomte d’Àger, podria estar llesta d’aquí un any i el projecte s’aniria completant fins al 2020.

Les tombes dels Comtes d’Urgell van ser venudes al museu novaiorquès a principis del segle XIX, per part d’un particular, antic propietari del monestir. La voluntat dels actuals propietats del Monestir, els germans Maristes, és aprofitar la tècnica per permetre el gaudi d’aquest art de manera compartida entre el Monestir i la galeria d’art.

Comentaris