Els Mossos desallotgen la 'rave' d'Ivars de Noguera després d'identificar tots els participants

La policia ha trobat menys d'un centenar d'assistents, entre ells el detingut que es va escapar dissabte
Agents dels Mossos d'Esquadra encerclant els participants a la r'ave' d'Ivars de Noguera abans d'identificar-los 

Data de publicació: dimecres 07 de juny del 2023, 19:57

Localització: Ivars de Noguera

Autor: Anna Berga
photo_camera Agents dels Mossos d'Esquadra encerclant els participants a la 'rave' d'Ivars de Noguera abans d'identificar-los - Foto: Anna Berga

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimecres a la tarda la festa 'rave' que des de fa uns dies es feia en un paratge d'Ivars de Noguera. La policia, amb un centenar d'efectius, ha encerclat el perímetre i ha anat identificant tots els assistents que quedaven, menys d'un centenar. A mesura que els identificaven, els feien fora del perímetre i a l'arribar al poble un altre control feia tests de drogues i alcohol als que havien de conduir. De moment, se n'ha denunciat una vintena. També han localitzat el detingut que dissabte es va escapar després d'una agressió als agents que custodiaven l'entrada a la zona. Els Mossos han desplegat antiavalots dels ARRO i la Brimo, un helicòpter, policia administrativa i drons. 

L'operatiu policial ha començat passades les cinc de la tarda quan els agents han arribat a la zona de l'horta de Boix per aturar la festa 'rave' que hi havia en marxa des de dissabte a la nit. Al lloc hi quedaven una setantena de persones i els organitzadors ja havien desmuntat els equips de música i els havien carregat en camions i furgonetes. 

Els assistents a la 'rave' d'Ivars de Noguera s'han trobat un control d'accés i de drogues a l'entrada del poble

Data de publicació: dimecres 07 de juny del 2023, 21:07

Localització: Ivars de Noguera

Autor: Anna Berga
Els assistents a la 'rave' d'Ivars de Noguera s'han trobat un control d'accés i de drogues a l'entrada del poble - Foto: Anna Berga

Els agents han reunit en un mateix punt els assistents que quedaven a la festa i, a continuació, els han identificat un per un. Entre aquests hi havia els organitzadors de la festa, als quals els han denunciat administrativament.

A més, entre els assistents també s'ha localitzat l'home que dissabte a la nit va envestir un vehicle policial i que va fugir, després de ser detingut juntament amb l'altre ocupant del vehicle.

A mesura que els agents han anat fent les identificacions, els participants han anat abandonant l'indret fins a arribar a l'entrada d'Ivars de Noguera, on hi havia el control d'accés i drogues perquè els conductors que marxaven ho fessin en condicions. En aquest punt s'han aplegat de nou desenes de furgonetes davant l'atenta mirada de diversos veïns del poble que s'han apropat a veure l'escena encuriosits.

Interposen unes 25 denúncies

En els control policials s'han denunciat 20 conductors per positius en drogues, 1 per alcoholèmia, 1 per ITV caducada i 1 denúncia per manca d'assegurança.

Per últim, els Mossos han aixecat 7 actes administratives per tinença de substàncies estupefaents i també han intervingut part dels equips de so.

Més de quatre dies de 'rave'

El passat divendres, els Mossos d'Esquadra van detectar una afluència anormal de vehicles pesants, bàsicament autocaravanes i camions, al port d’Àger (Noguera), que apuntava que es volia muntar una festa il·legal a la comarca i van muntar diversos controls policials per evitar-ho.

Finalment, la matinada de dissabte a diumenge van detectar que s'havia aconseguit muntar una festa 'rave' en una zona boscosa propera al pantà Santa Anna, dins del terme municipal d'Ivars de Noguera.

Immediatament, la policia va redirigir els controls als camins d'accés a aquesta zona per tal d'evitar l'arribada de més participants. En un d'aquests controls un camió va envestir un vehicle policial i els agents van haver d'apartar-se per evitar ser atropellats. Tot seguit, es va detenir els dos ocupants del camió.

Durant el procés d'aquestes detencions un grup de persones van agredir els agents i van aconseguir que un dels detinguts fugís. En aquest incident cinc mossos van resultar ferits lleus.

La festa va aplegar unes 400 persones, la majoria de les quals van han anat marxant per compte propi des de dilluns. En el moment de l'actuació policial d'aquest dimecres, a la zona hi quedaven una setantena d'assistents.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement