Empreses i professionals del sector lleter s'associen per promoure llet apta per intoleràncies

Amb aquest pretext s'ha creat la Fundació Diferencia2, una fundació privada sense ànim de lucre que agrupa empreses i professionals del sector lleter procedents de diferents àmbits i vinculats a les explotacions lleteres de Catalunya

Participants en la presentació de la Fundació Diferència2 al CEI de Balaguer
photo_camera Participants en la presentació de la Fundació Diferència2, al Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer

Avui s’ha presentat la Fundació Diferència2 al Centre d’Empreses Innovadores de l’Ajuntament de Balaguer, una fundació privada sense ànim de lucre creada a partir d’una aliança estratègica entre empreses i professionals relacionats amb el sector lleter, procedents de diferents àmbits (veterinària, nutrició, genètica, gestió animal, econòmic i jurídic, etc.) i vinculats a les diferents explotacions lleteres de Catalunya que té com a objectiu donar a conèixer la llet A2 i els seus beneficis per als consumidors que tenen dificultats per digerir la llet tradicional. La presentació s'ha fet en el marc de la jornada La llet A2 i la rendibilitat de les explotacions lleteres.

La llet A2 és la que produeixen les vaques amb genètica A2A2,  que és la que té la proteïna Betacaseïna A2 en lloc de la A1, cosa que permet que es dirigeixi la llet en casos d'intolerància

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018La Fundació Diferència2 vol esdevenir un referent del sector lleter, no només de la plana de Lleida sinó de tot Catalunya i Espanya. La comercialització de la llet A2 està present a països com Austràlia, Nova Zelanda, Xina, EEUU i Regne Unit mitjançant la companyia australiana A2 Milk Company i, des de la setmana passada, també per la multinacional neozelandesa i primera exportadora mundial Fonterra.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels objectius del Centre Estratègic de Suport Empresarial i Tecnològic de Balaguer, en la que té la seu la Fundació, i entre els que hi figuren el foment de la col•laboració entre el món de l’empresa i la universitat i els centres de recerca, afavorint la transferència de tecnologia i el treball entre tot tipus d’entitats.

La ubicació de la Fundació a Balaguer obeeix a un sentit estratègic, de proximitat i de coneixement,  ja que a les comarques de Ponent la cabanya total és de més de 25.000 vaques, una tercera part del total de Catalunya

La jornada, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Fundació Diferència2,  ha estat inaugurada per Ildefons Mateu, cap de l’Oficina Comarcal del DARP a la Noguera, i ha comptat amb l'assistència de professionals del sector lacti d’arreu de Catalunya.

Entre  els ponents cal destacar la participació de Gerardo Caja, catedràtic de producció animal de la UAB, i de Sebastià Farré i M. Teresa Pons que han intervingut en nom de la Fundació Diferència2.

La cloenda ha anat a càrrec del diputat de la Diputació de Lleida Enric Mir, la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera Concepció Cañadell, i de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

Comentaris