'Encomarca’t', el projecte que apropa els joves de la Noguera i l’Alt Empordà

Encomarca't Noguera Alt Empordà Joves Àrea Joventut
photo_camera Participants de l''Encomarca't', el projecte d'intercanvi i cooperació entre les àrees de Joventut de la Noguera i l'Alt Empordà

Les àrees de Joventut dels consells comarcals de l’Alt Empordà i de la Noguera, amb el suport dels responsables territorials de Joventut de les demarcacions de Lleida i de Girona, han posat en marxa el projecte Encomarca’t, d’intercanvi i cooperació entre les dos comarques a nivell d’entitats juvenils, tècnics de Joventut, i regidors i consellers de Joventut, que ha d’esdevenir una plataforma d’aprenentatge participatiu i de treball que generi reflexió i oportunitats de desenvolupar actuacions per donar resposta a les necessitats i a les demandes del jovent i de les entitats juvenils.

Entre altres actuacions, l’Encomarca’t preveu mantenir contactes amb els regidors de l’àrea dels diferents municipis per conèixer altres experiències i problemàtiques juvenils i veure com es dóna resposta a necessitats similars

Després de diverses reunions de treball –la darrera de les quals va tenir lloc a Figueres-, s’han començat a detectar característiques i necessitats semblants a les dos comarques, com el fet que en les dos hi ha molta diversitat d’entitats, tant als municipis grans com als petits, i les àrees de Joventut no poden donar la mateixa resposta a totes. Una demanda comuna dels joves dels dos territoris és l’accés a més serveis i la dificultat de mobilitat. També s’ha evidenciat que la necessitat principal d’aquest segment de població està relacionada amb temes d’ocupació i de formació, motiu pel qual es desenvolupen projectes semblants a les dos comarques.

Així mateix, s’ha començat a perfilar una primera actuació per afavorir l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques que es concretarà en dos trobades de joves: la primera a la Noguera els dies 30 de juny i 1 de juliol i la segona a l’Alt Empordà els dies 1 i 2 de setembre, en aquest cas coincidint amb la celebració del Festival Acústica a Figueres. Els destinataris de l’intercanvi seran, preferentment, joves d’entre 14 i 18 anys vinculats a alguna entitat juvenil de la Noguera i de l’Alt Empordà,  juntament amb els tècnics de Joventut i els regidors i consellers comarcals d’aquesta àrea. Hi ha previstos espais de treball compartit per explicar i analitzar els conflictes, les dificultats i les necessitats dels joves de cada comarca, i també temps per conèixer el territori visitant llocs emblemàtics de cada comarca. Un cop fetes les dues trobades, es farà una primera avaluació i es fixaran les bases per establir els objectius per a futures edicions.

Comentaris