Engeguen una campanya de recollida selectiva d'oli a la Noguera

El teu oli ens fa moure intentarà fomentar la recollida selectiva repartint embuts i díptics als diferents municipis de la comarca
Oli_1
photo_camera La recollida d'oli usat es durà a terme municipi a municipi amb embuts

Aquest proper mes de març es posarà en marxa una nova acció de recollida selectiva a la Noguera, en aquest cas d’oli de cuina usat i olis vegetals, L’objectiu de a campanya serà reduir la contaminació i els problemes tècnics que aquest tipus de residu provoca en ser eliminat a través del clavegueram.

La iniciativa El teu oli ens fa moure consistirà a repartir cada domicili dels ajuntaments participants un embut, que ha de servir per introduir l’oli usat en una botella de plàstic, un díptic amb informació sobre els perjudicis que ocasiona llençar l’oli usat de manera no selectiva, i també sobre què cal fer per desprendre’s d’aquest residu de manera respectuosa amb el medi ambient.

Segons l’opció de cada ajuntament, les botelles amb oli es recolliran porta a porta o bé es podran dipositar en contenidors especials per a recollir-les. No s’admetran olis i greixos animals ni olis minerals de cotxes i maquinàries, que s’ha de dipositar directament a les deixalleries comarcals.

Les entitats promotores del projecte són l’empresa d’inserció Troca, la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera. La campanya es durà a terme també a altres municipis amb la col·laboració dels ajuntaments d’Albesa, Artesa de Segre, Ponts, la Sentiu de Sió, Térmens i Vallfogona de Balaguer, als quals es preveu que s'hi sumin noves localitats pròximament.

Per portar a terme la campanya, Troca contractarà una persona que s’encarregarà de repartir els embuts i de recollir l’oli usat.

Aquesta actuació és un més dels esforços que les administracions de la comarca estan implementant per incrementar les dades positives que registra la Noguera any rere any pel que fa a la recollida selectiva de residus com, en aquest cas, el d'oli de cuina usat.

Comentaris