Falcons pelegrins a Balaguer per lluitar contra la proliferació de coloms

Acord de l'Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat

Falcons pelegrins a Balaguer interior
photo_camera Tècnics del departament i agents rurals s’encarregaran del seu seguiment i d'alimentar-los fins que ja puguin actuar per ells mateixos

Balaguer compta des d’aquesta setmana amb una parella de falcons pelegrins, gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Balaguer i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en la seva lluita contra la proliferació de coloms a la ciutat. Els coloms, igual que passa a la majoria de ciutats de Catalunya, són un problema per l’embrutiment d’edificis i mobiliari urbà amb el cost econòmic que això suposa, causen al·lèrgies per la pols flotant i són portadors de patògens, entre altres molèsties.

Embrutiment d'edificis i al·lèrgies, algunes de les molèsties de l'abundància de coloms

Els falcons pelegrins són una de les solucions per la seva bona adaptació a les àrees urbanes i a la vegada serveixen per equilibrar certes poblacions d’aus de manera natural. Falcons pelegrins a Balaguer 2 texte

Els coloms i els ous de coloms poden arribar a representar el 50 per cent de la seva dieta diària, i a més la seva presència ja evita moltes vegades que els coloms nidin en aquestes zones urbanes, segons han explicat des del consistori de la capital de la Noguera.

La parella de falcons estarà llesta per actuar d'aquí a vuit o deu dies

Durant aquests primers dies, tècnics del departament i agents rurals s’encarregaran del seu seguiment i d'alimentar-los fins que ja puguin actuar per ells mateixos, d’aquí a vuit o deu dies. Els falcons porten anells que permeten el seu seguiment.

Amb aquesta incorporació, Balaguer entra en la llista de grans ciutats que han apostat per la integració del falcó pelegrí en la seva àrea urbana.

comentaris