09.12.2022 |
Territoris.cat

El Festival GarGar de Penelles es converteix en escola i aparador de l'art mural mundial

Un dels artistes participants en la tercera edició del GarGar de Penelles
Un dels artistes participants en la tercera edició del GarGar de Penelles
El Festival GarGar de Penelles es converteix en escola i aparador de l'art mural mundial

En tan sols tres anys Penelles ha passat de ser un poble modest de la Noguera, a convertir-se en escola i aparador de l'art mural mundial. El municipi s'ha convertit de manera progressiva en una gran sala d'art que mostra a milers de visitants l'obra d'artistes de gran renom internacional, en la convocat+oria del GarGar Festival.

Penelles ha fet possible traslladar a l'àmbit rural un moviment eminentment urbà, però no tan sols això, ha aconseguit que els seus veïns es vinculin i comprometin en un projecte social i cultural, que ha col·locat el municipi de la Noguera en els circuits de turisme de gran interès

Una de les noves obres en el Festival GarGar de PenellesAquest cap de setmana Penelles ha constatat l'interès del públic per la proposta artística del Festival de Murals i Art rural, centenars de persones han recorregut carrers i places, buscant les obres en parets i façanes del municipi, i al mateix temps compartint les propostes del programa cultural i de lleure que s'havia organitzat.

La quitxalla es prepara com a futurs artistes del GarGar de Penelles from Territoris.cat on Vimeo.

En l'entorn del GarGar, s'inaugurava en aquesta edició la Sala B, un espai habilitat en l'edifici de La Germandat, convertir en sala d'exposicions. El nou espai dedicava la primera mostra a un dels artistes més rellevants de l'àmbit de l'art mural, el francés Zeso WF, que ha titulat la instal·lació New York Penelles.Exposició dels francés Zeso WF, New York Penelles a la Sala B from Territoris.cat on Vimeo.

Els organitzadors van convidar als artistes, Jorge Rodríguez Gerada, Monkeybird, Kinmx, Third, Projecto Matilha, Danny Rumbl, Taker One, Harry James, Mon Devane, Tim Marsh, Nuno Alecrim, Wild Welva, Ione, Vorja Sánchez, Yantrart design, Oriol Arumí, Eslic, Valverde, Kekone, Llukutter, Valentí Gubianas, Ocor Lalala, Swen Schmitz, La Guerrilla del Gilda, seleccionats entre més de tres-cents aspirants, que van mostrar l'interès a projectar la seva obra en un dels vint-i-quatre espais habilitats per l'edició de 2018 del GarGar.

Treballs dels artistes en el GarGar Festival de murals de PenellesDel 4 al 6 de maig tota la proposta artística es va combinar amb actuacions musicals i sessions de selectors punxades a l'aire lliure. Hi intervindrà EnZel, Illa Carolina, Orquestrina, The Plotters, Ksonronda, Des'Acords, Odara Trio, Recovery, Timbalers Rojos, Black Samurai, Dani Shaolin, Afrocaribbean Collective, Skull & Bones, Berri Antza, Etzsche, Lo Bepo i DJ Bluff.

El Festival GarGar de Penelles es converteix en escola i aparador de l'art mural mundial
comentaris