FGC incorpora el Parc Astronòmic del Montsec al programa d'activitats d'estiu

FGC convida a la ciutadania a redescobrir Catalunya a través de les destinacions turístiques i dels equipaments que gestiona arreu del país 
La línia Lleida la Pobla de Segur @FGC
photo_camera La línia Lleida la Pobla de Segur @FGC

El cel al Parc Astronòmic del Montsec, considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya, ha passat a formar part de l'oferta turística de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), conjuntament amb el Tren dels Llacs, el Cremallera i els Funiculars de Montserrat, el Cremallera de Núria, el Tren del Ciment o el Funicular de Gelida. Una oferta que es va presentar aquest dimecres en el decurs d'u acte que es va dur a terme als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.

Presentació temporada d'estiu de Turisme FGCLa presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha destacat el compromís de la divisió de Turisme amb la promoció del país, així com amb el desenvolupament d’un turisme sostenible i el respecte al medi ambient i a la biodiversitat. 

Aquest és un estiu de retrobament on Ferrocarrils planteja una oferta segura, que compta amb totes les certificacions i amb la qual esperem que es doni molta vida al territori. I no només als espais d’FGC sinó a tots aquells espais que hi estan vinculats o amb els quals col·laborem

La divisió de Turisme d’FGC gestiona 6 estacions de muntanya (La Molina, Vall de Núria, Vallter, Boí Taüll, Espot i Port Ainé), 4 trens turístics (Cremallera de Montserrat, Cremallera de Núria, Tren del Ciment i Tren dels Llacs), 3 funiculars (Funicular de Sant Joan i Funicular de la Santa Cova, a Montserrat; i Funicular de Gelida) i el Parc Astronòmic del Montsec. 

El Parc Astronòmic del Montsec @PAM

El millor cel de Catalunya 

Una experiència única és l’observació del cel al Parc Astronòmic del Montsec, considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya; un gran multiespai lúdic i un referent en la docència i la divulgació de l’astronomia i les ciències de l’espai. Situat a Àger, a la Serra del Montsec, ofereix un ampli ventall de visites tant diürnes com nocturnes.

El Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur

A bord dels trens turístics d’FGC 

Una opció per recórrer Catalunya de manera sostenible és fer-ho a bord dels trens turístics d’FGC, uns trens singulars i històrics on el propi viatge ja es converteix en tota una experiència. 

El Tren dels Llacs, que porta els viatgers de la plana fins al Prepirineu de Lleida, estarà en circulació tots els dissabtes fins al 30 d’octubre. Són, en total, 29 circulacions: 25 del Tren Històric i 4 del Tren Panoràmic. El Tren Històric circula tots els dissabtes fins al 17 de juliol i des del 21 d’agost fins al 30 d’octubre, excepte festius; mentre que el Tren Panoràmic ho farà els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d’agost.  

El Cremallera i els Funiculars de Montserrat apropen la població a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, i a espais museístics com el Centre d’Interpretació del Geoparc o el Museu de Montserrat. El Cremallera de Núria, que enguany celebra 90 anys, és el transport de la vall per excel·lència i l’únic mitjà per accedir a l’estació de muntanya de Vall de Núria. Al Berguedà, el Tren del Ciment, amb més de 100 anys d’història, fa un trajecte de 3,5 quilòmetres entre boscos i paisatges de gran valor que permeten observar la majestuositat de l’entorn natural a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró o descobrir el Museu del Ciment o els Jardins Artigas.  

El Funicular de Gelida, situat a la comarca de l’Alt Penedès, al municipi de Gelida, uneix el centre urbà del poble i la zona industrial amb l’estació de tren.  

Imatge de l'estació d'esquí de Portainé.

Un estiu per redescobrir Catalunya 

Les estacions de muntanya són porta d’entrada als parcs naturals de Catalunya i conviden la població a estar en contacte amb la natura i a practicar tot tipus d’activitats a l’aire lliure: senderisme, ciclisme, trail running o esports d’aventura. Una àmplia proposta per a tots els gustos i per a tots els públics.  
La Molina iniciarà la temporada aquest dissabte 19 de juny i fins al 3 d’octubre; Boí Taüll ho farà dimecres 23 de juny i fins al 12 de setembre; Vallter obrirà el 17 de juliol i tancarà també el 12 de setembre; i Vall de Núria, que obre els 365 dies l’any, ja ofereix activitats d’estiu.  

Comentaris