30.09.2022 |
Territoris.cat

La Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer organitza més de 50 activitats entre el 27 i 28 d’octubre

Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer 1
Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer, en anteriors edicions
La Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer organitza més de 50 activitats entre el 27 i 28 d’octubre

Les claus d’una bona alimentació i els tractaments naturals centren els continguts de la Fira d’Alimentació i Salut que se celebra a Balaguer el cap de setmana, 27 i 28 d’octubre. Unes 50 activitats ocuparan el Pavelló d’Inpacsa per reflexionar i exercir un model de vida més sostenible.

El certamen inclourà conferències, degustacions de productes, tallers sobre nutrició i xerrades colpidores d’experiències amb teràpies naturals. La Fira, que organitzen conjuntament l’associació Slow Food Terres de Lleida i la Dolça Revolució, arriba a la seva onzena edició plenament consolidada com a punt de trobada i de referència dins del sector de l’alimentació ecològica, la sostenibilitat i la salut.

Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer, acte de presentacióLa Fira posa el focus en el valor de l’alimentació, per reflexionar sobre la qualitat de vida. Els principis d’una cistella de la compra afecten directament a la salut i a la biodiversitat.

El certamen posa ènfasis en els tractaments naturals i plantes medicinals per actuar en la prevenció i cura d’un ampli ventall de malalties 

El bessant més professional el protagonitzaran reputats ponents en l’àmbit de la salut, com doctors, nutricionistes, psicòlegs, etc. per explicar les bases que regulen una bona alimentació.

Aquesta edició reflexiona sobre la forma en què l’alimentació i l’estat emocional repercuteixen de manera directa en una bona salut. Des de xefs a psicòlegs o doctors, donaran als assistents les idees clau per millorar la salut. En aquest sentit, la doctora en Ciències Mèdiques Rocío Lapuente exposarà Les tres claus per a que el teu aliment sigui la teva medecina.

Pablo Campra, doctor en Ciències Químiques de la Universitat d’Almeria, exposarà les seves últimes investigacions, on ha constatat la  intensa activitat anti-tumoral del gaspatxo andalús, molt superior a la dels seus components per separat

La dieta mediterrània és un referent mundial entre nutricionistes. Sobre l’alcalinització de la dieta i el seu valor afegit en la salut, en parlarà Nadia Torres, xef en cuina alcalina.

En l’àmbit de la salut destaca la presència d’especialistes en diferents disciplines que duran a terme conferències relacionades amb els tractaments naturals i mostraran la cara que menys es mostra de la indústria de la salut. Entre ells es troba Teresa Morera, una exfarmacèutica que trencarà el seu silenci per explicar tot allò que no va poder dir durant els 16 anys que va estar darrera del taulell.

Fira d’Alimentació i Salut de BalaguerEl que en els seus inicis va començar com un espai per reivindicar i per connectar els productors ecològics i de proximitat, poc a poc s’ha anat convertint en un punt de trobada de totes aquelles persones que busquen en la terra i la natura el seu aliment. Tornar als orígens de l’alimentació i la salut.

També cal fer especial menció en la participació de més d’una cinquantena de voluntaris que col·laboren de manera altruista en l’organització i el bon funcionament de la Fira durant tot el cap de setmana.

La fira estarà oberta durant tot el cap de setmana de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. L’entrada té un preu de 5 euros al dia o 8 euros pel cap de setmana sencer.

La Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer organitza més de 50 activitats entre el 27 i 28 d’octubre
comentaris