Fira Q de Balaguer rep més de 18.000 visitants

L'edició d'enguany ha posat en valor la tan necessària transició energètica a les terres de ponent
IMG_7143
photo_camera La paera en cap de Balaguer, Lorena González, el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez i altres autoritats saluden a un expositor de Fira Q - Foto: Paeria de Balaguer

Durant dos dies el pavelló d’Inpacsa de Balaguer ha acollit una nova edició de Fira Q, per la qual enguany han passat 18.245 visitants i hi han estat presents cent expositors d’empreses, tant de la ciutat com del territori.

IMG_7127
El vicepresident primer de la DIputació de Lleida, Agustí Jiménez ha estat l'encarregat de clausurar Fira Q de Balaguer - Foto: Paeria de Balaguer

Una de les activitats destacades d’avui ha estat el 8è Concurs de Cuina ‘De la terra al plat’, organitzat per l'Associació Gastrobar i l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021, i pel que enguany s’ha hagut de realitzar una recepta amb aviram com a ingredient principal. Aquest concurs de cuina està dedicat a la figura de Josep Mª Morell, cuiner i divulgador gastronòmic balaguerí. El primer premi ha estat per a Sergi Aritzera; i el segon per a Hèctor Padilla, els quals ha estat escollits per un jurat format per professionals del sector, com Xixo Castaño, propietari i cap de cuina del restaurant Malena de Gimenells; Albert Marimon, propietari i cap de cuina del restaurant La Cava de Tàrrega; Sergi Ortiz, propietari i cap de cuina del restaurant Antic Forn de Cervera; i Jordi Pané, cap de cuina del restaurant Cal Xirricló de Balaguer. El jurat ha valorat les propostes a partir de criteris com la presentació, l’originalitat, el gust i els productes utilitzats.

firaq diumenge-2
La paera en cap, Lorena González, el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez i altres autoritats saluden a un expositor de Fira Q - Foto: E. Barta
 

Al matí també s’ha celebrat la Jornada de la Mel, en la qual s’han commemorat els 40 anys del 1r Concurs de Mels, el qual es va fer en el marc de la Fira de la Mel de l’any 1984. Durant la jornada s’ha celebrat el concurs Reina de les mels, organitzat conjuntament amb la Societat d’Apicultors Lleidatans, en el que hi ha tres categories: mel de romaní, que ha guanyat Xavier Llobet; mel de mil flors, que ha resultat guanyadora Gemma Llorenç; i mel de muntanya, que ha guanyat Òscar Castanera.

A més, durant tot el cap de setmana s’ha celebrat la Mostra Nacional de Coques de Recapte i Samfaina a l’espai al sector de productes de proximitat, i també s’han dut a terme activitats i demostracions per a donar a conèixer els productes del territori, com l’oli, els embotits, el vi o el fruits secs.

Un altre dels espais de Fira Q ha estat el II Saló de l’Energia de les Terres de Lleida, per al qual s’han celebrat diverses accions, ponències i demostracions des del divendres i durant tot el cap de setmana.

Fira Q tanca la seva edició d’enguany amb la perspectiva de seguir promovent les possibilitats de les empreses, serveis i productes del territori, a més de posar en valor la tan necessària transició energètica a les terres de Ponent.

firaq diumenge-1
La present edició de Fira Q ha rebut més de 18.000 visitants - Foto: E. Barta

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement