'Double Bind', l'obra mestra de Juan Muñoz, es podrà veure durant 5 anys al projecte PLANTA de Balaguer

La Instal·lació Double Bind en el projecte PLANTA de la Fundació Sorigué
photo_camera La Instal·lació Double Bind en el projecte PLANTA de la Fundació Sorigué

El projecte PLANTA de la fundació Sorigué, ubicat a Balaguer, acollirà durant els propers 5 anys l'obra mestra del desaparegut artista Juan Muñoz, Double Bind. Es tracta d'una instal·lació escultòrica de dimensions extraordinàries creada al 2001 per a la Sala de Turbines de Tate Modern que per primer cop es pot veure de forma íntegra.

És el primer cop també que es pot veure a l'Estat en un espai de confluència i interacció de la creació artística contemporània i la innovació empresarial 

Cristina Iglesias, Ana Vallés i Jame Lingwood presenten Fundació SoriguéLa presidenta de la Fundació Sorigué, Ana Vallés, ha anunciat per d'aquí a dos anys la construcció d'un nou edifici que ara està en disseny, de 7.000 metres quadrats que concentrarà totes les obres d'art que té la fundació per exposar-les al públic i també la part pedagògica de la col·lecció.

PLANTA, el projecte artístic de l'empresa Sorigué, ubicat a les seves instal·lacions de Balaguer, obre per primera vegada les seves portes al públic a través de la instal·lació escultòrica Double Bind, de Juan Muñoz, després de presentar la seva proposta arquitectònica a la Biennal de Chicago el passat mes de setembre. L'obra considerada com la peça cabdal de Muñoz, que va morir tot just després de crear-la, al 2001, es troba en un espai únic de més de 2.000 metres quadrats que ha estat transformat específicament per acollir aquesta obra.

Site de la instal·lació de Juan Muñoz en PLANTA de Fundació SoriguéLa presentació de l'obra ha comptat a més a més de Jame Lingwood, amb la responsable de l'obra de Muñoz, i la seva vídua, Cristina Iglesias, que ha destacat la importància del moment pel fet que l'obra ha despertat després d'estar dormida 16 anys.

Cristina Iglesias ha destacat que, tot i que el projecte expositiu està previst pels propers 5 anys, Iglesias ha dit que els agradaria trobar un espai definitiu.

De la seva banda, la directora de la Fundació Sorigué, Ana Vallés, ha anunciat que en dos anys es començarà a construir un nou edifici de la Fundació Sorigué, de 7.000 metres quadrats, al mateix recinte on hi ha PLANTA, que servirà per agrupar tota la col·lecció de la fundació que ha anat construint els darrers 15 anys. Està composta per més de 450 obres d'artistes nacionals i internacionals i és un de les més importants de l'àmbit privat a Espanya.

Comentaris