El Govern implementarà un pla de millora al Centre Històric de Balaguer

"Barris amb futur" pretén millorar les condicions de vida i evitar l'èxode de veïns a altres zones de la ciutat
Foto de la Plaça Mercadal, Balaguer
photo_camera Foto de la Plaça Mercadal, Balaguer

El Govern de la Generalitat treballa per executar el projecte "Barris amb futur", que s'implementarà en vint municipis catalans, entre els quals Balaguer, que adaptarà aquest pla al Centre Històric. El projecte pretén treballar a partir de noves metodologies d'intervenció de les polítiques socials i urbanes, amb el repte d'assolir una Catalunya socialment cohesionada. El programa posa el focus tant en la intervenció de l'administració pública com en la capacitat d'organització comunitària.

"Barris amb futur" planteja com la millora de les condicions de vida i d’oportunitats ha de facilitar que es mantingui la residència en aquests barris. Per tant, que la mobilitat social no passi per l’èxode d’un barri, fomentant que la zona en qüestió pugui millorar globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.

La Paeria de Balaguer participa a les reunions de seguiment que du a terme la comissió del programa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials, i la setmana vinent assistiran a la primera formació Lorena González, paera en cap, i Amàlia Lara, de l’Àrea d’Habitatge.

En aquesta trobada cada municipi aportarà el conjunt de dades recollides, i principalment aquestes han de servir per començar a treballar en l’elaboració d’un pla comunitari de barri, a partir de la prospecció dels programes que s’estan duent a terme, com els plans educatius d’entorn, el programa treball als barri, l’acció comunitària en salut, les comunitats urbanes, i altres projectes específics que s’estan duent a terme arreu del país. 

Comentaris