26.09.2022 |
Territoris.cat

El 25N a la Noguera: un vídeo que per a conscienciar els homes

El 25N a la Noguera: un vídeo que per a conscienciar els homes

En el marc del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, el Consell Comarcal de la Noguera ha presentat el vídeo Jo també sóc masclista. En sóc conscient, que envia un missatge als homes mostrant diferents situacions de violències masclistes per tal que les puguin identificar i aturar, en el cas que en siguin ells els executors, i promoure la complicitat en l’eliminació d’aquestes violències. El vídeo va ser elaborat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones dels Serveis Socials de la Noguera.

A més a més, el Consell també va organitzar ahir un seguit d’activitats per manifestar el rebuig a la violència que encara avui s’exerceix contra les dones, i a les 12 del migdia es va unir a la convocatòria de l’Institut Català de les Dones que convidava tota la ciutadania a fer un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia ho permeti, i es va fer la lectura del Manifest Institucional.

25N noguera

Dies enrere es va fer pública a través de les xarxes socials l’adhesió a la campanya Diposita aquí el teu masclisme, promoguda per l'ICD per reconèixer i desmuntar el masclisme i llençar-lo simbòlicament a la paperera. Es van enviar als ajuntaments de la comarca els adhesius per enganxar-los a les papereres, i també es va convidar els centres educatius de secundària de la comarca de la Noguera a adherir-se a aquesta campanya, fent-los entrega dels adhesius i el disseny d’un cartell amb el lema i un recull de les diferents manifestacions de les violències masclistes, per tal que la comunitat educativa de cada centre pugui identificar aquelles que són més difícils de percebre i llençar-les a les papereres dels centres.

A més, un any més, el Consell Comarcal de la Noguera col·labora amb la Paeria de Balaguer amb l’exposició Violència masclista en la parella: desmuntem mites?, que forma part del catàleg d’exposicions l’Institut Català de les Dones, i amb la qual es proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Aquesta exposició es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Paeria a partir del 23 de novembre.

Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, també s'ha organitzat una formació sobre Violències sexuals, amb l’objectiu de dotar els i les professionals de coneixements, habilitats i actituds per prevenir, identificar i intervenir en les violències sexuals que travessen les persones, grups i comunitats que atenen. Aquest curs s’adreça al personal del Consell Comarcal de la Noguera i a d’altres professionals de l’administració pública i entitats privades que realitzen atenció directa amb persones, grups i comunitats.
 

El 25N a la Noguera: un vídeo que per a conscienciar els homes
comentaris