Indignació creixent entre els comerços i serveis d’Artesa de Segre per la nova variant

Pancarta 'No volem la variant' a Artesa de Segre
photo_camera Pancarta 'No volem la variant' a Artesa de Segre.

El teixit comercial d’Artesa de Segre articulat en el moviment No volem la variant afirma sentir-se “venut i traït” davant les novetats sobre la construcció de la variant de Tremp per a millorar la connectivitat amb el Pallars. El consistori ja ha començat l’expropiació de terrenys per a la construcció de la nova via i per a donar cabuda a zones d’aparcament.
Comerços i serveis lamenten que la situació hagi arribat a aquest punt "tan ràpidament" perquè "demostra que mentre el moviment 'No volem la variant' lluitava per a frenar el procés, aquest ja era imparable". El col·lectiu defensa que, en tot moment ha demanat diàleg "per a mantenir viu el poble i els seus negocis" però asseguren que els "disgusta que el consistori no segueixi el mateix modus operandi".

Els representants de No volem la variant es van reunir la setmana passada amb Isidre Gavín, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i amb Ramón Alturo, Director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida. Gavín va explicar que la construcció de la variant forma part d’un projecte molt definit que acabaria en un any, tardaria cinc anys en arribar a Comiols i que, al Pallars, encara no se sap. No volem la variant asseguren que Alturo va mostrar-se "disposat a donar la mà al teixit comercial d’Artesa de Segre per a facilitar-los informació, tramitar ajudes o impulsar campanyes de comerç".
Com a conclusió de la reunió, el moviment explica que els han transmès la voluntat que Artesa de Segre continuï sent un lloc de parada entre Barcelona i el Pallars amb la instal·lació d’uns punts d’aparcament, a més de ser un atractiu turístic.

Un estudi de l'impacte del comerç i els negocis d'Artesa

No volem la variant expliquen que realitzaran un estudi per a mesurar l’impacte que tenen els comerços i serveis al poble d’Artesa de Segre i al seu teixit associatiu. Afegeixen que "és un estudi que ni la Generalitat ni l’Ajuntament ha realitzat; tampoc han donat dades del flux de vehicles ni han presentat alternatives", com ells "sí que han fet".
Per aquest motiu, diuen, se senten "enganyats" i estan "indignats perquè no els han presentat cap document ni informació que detalli que la variant pot ser positiva per al poble". Fins ara, diuen, només reben paraules que parlen de "voluntat per a fer les coses, però no hi ha fets palpables". Adverteixen que no pararan de defensar el seu poble i els seus negocis i de buscar el millor per als veïns i veïnes d’Artesa de Segre.
 

Comentaris