Infants i joves del servei El Gínjol, d'excursió a la Noguera

Sortida El Gínjol Sant Llorenç Montgai (2)
photo_camera Sortida El Gínjol Sant Llorenç Montgai

Un total de 25 persones —infants i joves usuaris del Servei d'Intervenció Socioeducativa Municipal El Gínjol, acompanyats de familiars) han fet avui una sortida lúdica a Sant Llorenç de Montgai, a la comarca de la Noguera, dins del programa d’activitats que organitza aquest servei durant els mesos estivals. La iniciativa està destinada a potenciar el lleure familiar i la convivència entre els membres de les famílies, així com entre les famílies que formen part d’aquest servei d’intervenció socioeducatiu, gestionat per ASPID.

L'activitat forma part del programa d’activitats estivals que desenvolupa el servei municipal

Els infants i joves d’entre 8 a 12 anys, els acompanyants i els tècnics d’ASPID s’han desplaçat a Sant Llorenç de Montgai utilitzant el servei de Ferrocarrils de la Generalitat i han visitat el poble, a més de fer una excursió al voltant del llac i dinar a la mateixa població.

Facilitar la millora personal d’infants en situació de vulnerabilitat

El Servei d'Intervenció Socioeducativa Municipal El Gínjol porta a terme al llarg de l’any, juntament amb el grup de pares d’infants i joves que en formen part, un programa de preservació familiar destinat a establir i enfortir els vincles afectius dins del nucli, a més de fornir als fills d’un entorn estructurat que els aporti orientació i supervisió (valors, normes, límits), i d’estimular l’aprenentatge d’infants i adolescents, dins i fora de l’escola, per fomentar el desenvolupament de les seves capacitats.

El servei desenvolupa una intervenció socioeducativa en la comunitat, amb l’objectiu d’acompanyar en els processos de desenvolupament personal als infants, als joves i a les seves famílies, especialment a aquells que és troben en situació de vulnerabilitat. “Oferim espais que afavoreixen l'educació, l'adquisició de valors i el desenvolupament de les competències personals, a partir d’una intervenció orientada cap al desenvolupament de les pròpies potencialitats i des d'un marc preventiu i promocionador”, explica Maite López, directora del servei.

El Gínjol és un servei diürn preventiu, que depèn de la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials. El programa dóna suport, estimula l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives dels infants en situació de risc. L’atenció als infants joves i famílies es fa mitjançant el treball individualitzat i grupal, la família, el treball en xarxa i la comunitat.

comentaris