28.10.2021 |
Territoris.cat

Josep Vallverdú, nou Fill Adoptiu de Balaguer

Vallverdú esdevé el tercer Fill Adoptiu de la capital de la Noguera, després de Lluís Garrofé i Josep Maria Morell

vallverdú2
Vallverdú durant l'acte de nomenament de Fill Adoptiu de Balaguer
Josep Vallverdú, nou Fill Adoptiu de Balaguer

Balaguer ha declarat l'escriptor lleidatà Josep Vallverdú Fill Adoptiu de la Ciutat. 

L'Acte, que va tenir lloc a l'Ajuntament de la capital de la Noguera, va estar presentat per la Directora de la Biblioteca Municipal Margarida de Montferrat, Núria Arbós, i l'artista local Ramon Mayals, que va realitzar un retrat de l'escriptor en el transcurs de l'acte.

L'Alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va explicar en el seu parlament el perquè del nomenament indicant que és la tercera persona que és nomenada com a Fill Adoptiu, després de Lluís Garrofé i de Josep Maria Morell. Vidal va destacar la participació de Vallverdú, durant les darreres dècades en totes aquelles activitats culturals que s'han desenvolupat a la ciutat.

Josep Vallverdú es va mostrar satisfet del premi dient que "és com una victòria personal, ja que abans que la ciutat de Balaguer m'escollís com a Fill Adoptiu, jo ja havia escollit la ciutat de Balaguer". 

Vallverdú és un clàssic inesgotable amb una trajectòria literària tan completa que és una clara referència en l'evolució de la literatura catalana de les últimes cinc dècades

La seva generositat de l'escriptor s'ha manifestat en la donació de llibres a la Biblioteca Margarida de Montferrat. El donatiu aplega les seves obres completes en quinze volums, més diferents novel·les i títols de la seva dilatada activitat literària.

Josep Vallverdú, nou Fill Adoptiu de Balaguer