21.01.2022 |
Territoris.cat

L'alcalde de Ponts Francisco Garcia presenta la renúncia al càrrec

L'exalcalde de Ponts Francisco Garcia Cañadas
L'exalcalde de Ponts Francisco Garcia Cañadas
L'alcalde de Ponts Francisco Garcia presenta la renúncia al càrrec

Segons un comunicat de la Federació Regional de Lleida i la Secció Local de Ponts d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l'alcalde de Ponts Francisco Garcia i Cañadas ha presentat la seva renúncia voluntària al càrrec per motius que afecten la seva vida laboral i personal.

Segons el comunicat d'ERC substituirà a Garcia, la número dos de la llista Maria Alba Basomba, que prendrà possessió del càrrec en el decurs del ple que se celebrarà aquest dimecres a la una del migdia.

L'alcalde va publicar un comunicat en el qual, entre altres coses deia:

L'exalcalde de Ponts Francisco Garcia Cañadas amb Joan TardàAra, però, la meva vida professional necessita de la meva implicació, una implicació que no s’entendria si ho compaginés amb l’alcaldia del nostre municipi.

No ha estat una decisió fàcil, però amb el ple suport de l’equip de govern i garantint en tot moment la continuïtat del nostre projecte, he decidit deixar durant un temps l’alcaldia de Ponts per poder centrar-me en la meva vida professional.

Estem en un bon moment pel que fa a la gestió del nostre consistori, tan a nivell econòmic com d’execució de projectes i assoliment d’objectius que ajudaran a la promoció econòmica i prosperitat del nostre municipi. Continuem seguint el nostre itinerari. Un itinerari clarament marcat, amb uns objectius clars i definits, i una situació econòmico-financera excel·lent del nostre Ajuntament, factors decisius que m’han ajudat a prendre aquesta decisió.

Una decisió però que necessitava del recolzament i la voluntat de lideratge per part de la persona que assumirà aquest gran repte, la senyora Ma Alba Basomba. Les ganes de treball, l’esforç i l’empatia de la primera tinent d’alcalde amb la complicitat de l’equip de govern i de la resta del personal que conforma l’Ajuntament de Ponts hem cregut propici que cedeixi el meu càrrec i la meva dedicació al capdavant de l’Ajuntament de Ponts en mans de la Ma Alba, i que sigui ella la figura que encapçali un nou projecte de municipi que continuarà apostant pel mateix model de treball, el qual està avalat per un gran nombre de pontsicans i pontsicanes.


Per la seva banda la portaveu del grup del PDeCAT de Ponts Maria Antònia Pubill, ha fet arribar un comunicat en el qual assegura que la renúncia es produeix per motius estrictament polítics, i lamenta que l'alcalde abandoni el càrrec sense haver decretat les urnes. Pubill afegeix que el fet posa de manifest que Francisco Garcia Cañadas no ha estat capaç d'assumir els compromisos que en el seu moment va adquirir quan va prendre possessió del càrrec d'alcalde i que li demanava la ciutadania de Ponts en aquests moments tan transcendents per al nostre país, en què demana als nostres representants polítics que es comprometin a donar suport al Referèndum de l'1 d'octubre convocat pel Govern de la Generalitat per tal que tots els ciutadans puguin exercir el dret a vot i decidir el futur polític del nostre país.

És per aquest motiu que el PDeCAT de Ponts, demana que l'alcaldessa en funcions signi el manifest a favor del Referèndum de forma immediata, i si és possible, que ho faci en el mateix ple per aquest dimecres, tal com reclama la majoria dels pontsicans i pontsicanes, per tal que es plasmi el compromís de l'alcaldessa en funcions en facilitar el Referèndum al nostre municipi.

L'alcalde de Ponts Francisco Garcia presenta la renúncia al càrrec
comentaris