Octubre

L'Alzina de l'Aguda, a la Noguera, acollirà la 3a edició de NATURES

El festival posta pel cultiu de la dansa, la performance i les arts plàstiques des del diàleg amb la natura

Festival NATURES
photo_camera Festival NATURES

La 3a edició del festival NATURES omplirà l'Alzina de l'Aguda, a la Noguera, per dedicar-se al cultiu creatiu de la dansa, la performance i les arts plàstiques en diàleg amb la natura.

Tindrà lloc els dies 2 i 3 d'octubre de 2021, amb jornades amb públic, i del 9 al 12 d'octubre, amb laboratoris de creació

La proposta introdueix dues novetats: amplia els dies de programació amb públic i incorpora noves mirades provinents del camp de la performance art, amb la participació de l'artista catalana Fina Miralles, convidada de renom en aquesta edició.

El festival NATURES pretén consolidar-se com un espai de trobada i divulgació de propostes artístiques que dialoguen amb el paisatge rural

El 2 d'octubre tindrà com activitat principal les 'Actuacions integrades en el paisatge', amb les propostes de 'Labranza' (dansa) del col·lectiu Lamajara Danza, 'Pelat' (dansa i circ) de Joan Català i 'Pecata Beata' (música) de Carola Ortiz. Prèviament tindrà lloc una conversa amb la historiadora de l'art Maria Garganté sobre la relació entre art i territori en l'actualitat.

El 3 d'octubre acollirà una conversa amb l'artista Fina Miralles, titulada 'Fina sembra, que uns altres ja recolliran', on es repassarà la seva relació amb la natura; un taller sobre 'Percepció, cos i paisatge', liderat per l'educadora Mireia Torrent. El plat fort de la jornada serà el 'Recorregut Itinerant d'Intervencions Artístiques', una passejada amb el públic on s'explicaran 8 creacions artístiques a l'entorn l'Alzina de l'Aguda. 

Del 9 al 12 d'octubre, tragantCamp i l'Alzina de l'Aguda acolliran el programa de formació de NATURES'21 amb dos laboratoris de creació en format d'estada, adreçats a tothom qui vulgui endinsar-se en l'experimentació les disciplines de la dansa i les arts plàstiques a la natura

Un dels laboratoris serà 'Dance on Land', a càrrec del ballarí i coreògraf internacional Shinichi Iova-Koga i dirigit a aquells cossos que vulguin crear un joc artístic entre les matèries primeres que trobem a la natura per expressar emocions i camins personals. 

L'altra de les propostes formatives serà el 'Laboratori de Land Art', de l'artista Nil Nebot, qui posarà en relació l'art i el territori a través de la pràctica que anomena amb cert caire irònic 'Art Neo Rupestre' i que consisteix a utilitzar per a la creació artística únicament els materials que poden ser trobats en entorns naturals.

Cartell Festival Natures

comentaris