06.08.2021 |
Territoris.cat

L'antiga església romànica de Penelles obre les seves portes com a espai expositiu

Fira del Món Tural a Penelles
Penelles durant la Fira del Món Rural.
L'antiga església romànica de Penelles obre les seves portes com a espai expositiu

L’antiga església romànica de Penelles es convertirà en una sala d'exposicions. L'Ajuntament de Penelles inaugurarà la nova sala el proper 3 de març, que s’ha rehabilitat a l'interior de l'església i s’ha adaptat als nous usos.

L’obra ha consistit en la restauració i sanejament de la pedra deixant vistos els guixos de l’antiga església i també de l’enllosat original del terra, s’ha posat nous tots els tancaments i s’ha pintat el sostre i la paret principal per tal de que ressalti la part de pedra que es l’original de l’antic edifici. Resta per fer en una altra fase la restauració de l’exterior de l’edifici i l’entarimat del que ha de cobrir la zona de l’altar. El projecte de rehabilitació de l’església vella ha comptat amb la col·laboració i el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat.

Aquest espai oferirà també, durant els caps de setmana, diferents activitats culturals com tallers, actuacions musicals i xerrades

L'exposició inaugural, amb artistes del GARGAR

L’acte inaugural del nou equipament cultural inclourà l’estrena d’una exposició col·lectiva d’obres d’art d’una tretzena d’artistes lleidatans que han participat en les tres edicions del festival GARGAR, el certamen cultural de referència del municipi que aquest any arriba a la seva 4a edició i se celebrarà els propers dies 3, 4 i 5 de maig, organitzat per l’Ajuntament de Penelles i l’empresa local Binomic.cat. Durant la jornada està prevista la presència d’alguns dels autors de les obres exposades.

La sala d’exposicions estarà oberta al públic durant els caps de setmana i festius, i es podrà visitar fins a finals d’abril, pocs dies abans de l’inici del festival GARGAR

L’objectiu del nou equipament és convertir-se en una sala d’exposicions permanent, amb una programació artística anual estable. La jornada inaugural del proper 3 de març arrencarà a les 12 del migdia. El punt d’informació estarà obert tots els caps de setmana.

L'antiga església romànica de Penelles obre les seves portes com a espai expositiu
comentaris