L'artista colombiana Zurik obre el Gargar Festival de Murals de Penelles

Zurik comença a preparar la seva obra al Gargar de Penelles
photo_camera Zurik comença a preparar la seva obra al Gargar de Penelles

Penelles va rebre aquest dimarts a la primera artista que plasmarà la seva obra en els murs del municipi de la Noguera, amb motiu de la nova edició del Gargar Festival de Murals i Art Rural. Es tracta de l'artista colombiana Carolina Hernández Puentes, més coneguda en l'entorn de l'street art com a Zurik, la jove resident a Sabadell, va tenir el seu primer contacte amb la pintura quant tenia nou anys.

Zurik a PenellesZurik despertava al seu interès per la pintura mural el 2009, mentre cursava estudis de Disseny gràfic a la Universitat Nacional de Colòmbia. Per la colombiana les lletres dels graffiti li suposava un repte i, a través de l'autoaprenentatge, va anar experimentant amb noves construccions i combinacions de colors fins a arribar al que avui dia domina a la perfecció: el graffiti.

La primera artista del Gargar 2019, es dedica completament a la pintura, a viatjar i explorar noves formes d'integrar diversos elements, sense perdre l'essència de l'ofici en si, ja que per a ella el concepte continua essent una norma infranquejable.

L'obra realitzada per l'artista Treze a Penelles l'any 2016L'obra que presenta Zurik al Gargar és una continuació del concepte que va pintar Treze el 2016 al mateix mur. La parella de Zurik, Treze, conegut internacionalment i molt estimat, va lluitar durant tres anys contra un càncer, però la malaltia el va vèncer. El que ell volia transmetre era la recol·lecció d'aliments en el món rural, inspirant-se en l'Amèrica Central. La idea va començar en un tòtem i, finalment, va imaginar-se una dona transportant verdures i una oca en un cistell al cap. La tècnica de l'artista Zurik serà la de l'aerosol. L'objectiu és irrompre el mínim possible en la jerarquia cromàtica del mur i en la idea original de Treze.

comentaris