Liciten la redacció del projecte de camí natural de la Noguera Baixa que resseguirà 24 km de la Noguera Ribagorçana

L'actuació la lidera el Patronat de Turisme i tindrà un pressupost d'execució d'1,4 MEUR, finançats amb fons europeus
Simulació de la passarel·la que es construirà al riu Noguera Ribagorçana al seu pas per Alfarràs - Foto: Cedida pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
photo_camera Simulació de la passarel·la que es construirà al riu Noguera Ribagorçana al seu pas per Alfarràs - Foto: Cedida pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida ha posat en marxa la licitació de la redacció del projecte de camí natural de la Noguera Baixa per un import de 54.000 euros i un pressupost d'execució d'1,4 milions d'euros. El projecte, que fa temps que reivindiquen els ajuntaments de Torrelameu, Albesa, Alfarràs i Ivars de Noguera, permetrà fer un recorregut de 24 quilòmetres entre aquests municipis resseguint un camí natural que discorre al costat del riu Noguera Ribagorçana. L'objectiu de l'actuació, que lidera el Patronat de Turisme, és dotar aquests municipis d'una estratègia turística, de recuperació i posada en valor del patrimoni natural, i que pugui afavorir l'economia d'aquesta zona i de retruc del conjunt de la comarca de la Noguera.

Aquesta actuació forma part d'un projecte més ampli que té en el futur la vocació de connectar la ciutat de Lleida amb el pantà de Santa Anna, en un recorregut de més de 40 km que enllaçaria nombrosos espais naturals i culturals, oferint la possibilitat de gaudir i conèixer la bellesa d'un entorn fluvial.

El projecte discorre pel marge esquerre del riu Noguera Ribagorçana, excepte al terme d'Alfarràs, on s'ha previst la construcció d'una passarel·la sobre el riu per tal d’evitar la zona d'una gravera i el pas per la carretera C-26. El retorn al marge esquerre està previst per una passarel·la ja existent (Pont Vell d'Alfarràs).

La licitació de la redacció del projecte també preveu la senyalització del tram de la ruta que connecta Torrelameu i Ivars de Noguera, seguint bàsicament els camins existents en els dos sentits de la marxa, i la reparació dels camins, incloent-hi el desbrossament, ferms o la revisió de drenatges.

Aquesta actuació forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí 'Naturalment Lleida', un projecte liderat pel Patronat de Turisme que té un finançament de 3.500.000 euros provinents dels Fons Next Generation de la Unió Europea, i que té com a objectiu reformular el model turístic i consolidar els espais naturals de Lleida com un motor de desenvolupament de destí turístic d'excel·lència i compatible amb els valors de la sostenibilitat.

Comentaris