04.07.2022 |

11 I 12 DE JUNY

L'obra immersiva 'CALL OUT' es presentarà en societat a la PLANTA Sorigué

Obra d'Studio Korinsky i Orhan "aib" Kavrakoglu qüestiona la creixent presència de satèl·lits que orbiten la terra

'CALL OUT', de Studio Korinsky i Orhan "aib" Kavrakoglu
'CALL OUT', de Studio Korinsky i Orhan "aib" Kavrakoglu
L'obra immersiva 'CALL OUT' es presentarà en societat a la PLANTA Sorigué

Els dies 11 i 12 de juny, PLANTA de Sorigué presentarà en societat l'obra immersiva 'CALL OUT', peça de Studio Korinsky i Orhan "aib" Kavrakoglu que recentment ha estat guardonada amb la beca ISEA2022 Barcelona concedida per la Fundació.

Una instal·lació que qüestiona la creixent presència de satèl·lits que orbiten la Terra i construeixen una gran xarxa al voltant de la nostra òrbita per connectar el món virtualment

Mitjançant tubs LED, l'obra crea camps de llum que envolten als visitants en temps real gràcies al rastreig per GPS de satèl·lits.

L'esdeveniment té lloc en el marc del festival internacional d'art ISEA2022 – 27th International Symposium on Electronic Art, que, sota el lema 'Posibles', té com a objectiu cridar l'atenció del públic sobre les interseccions entre art, ciència i tecnologia.

Per gaudir d'aquesta descoberta cal tramitar una reserva prèvia, que inclou el recorregut als diferents espais artístics que contenen les obres de Juan Muñoz, William Kenridge, Chiharu Shiota, Anelm Kiefer, Antonio López i Bill Viola

'CALL OUT' està inspirada en el projecte SpaceX d'Elon Musk, que pretén instal·lar més d'11.000 satèl·lits a la nostra òrbita cap al 2027.

El seu propòsit és posar sobre la taula la responsabilitat humana en la tecnologia. Per aquest motiu, l'obra envolta a la persona visitant mitjançant camps de llum generats per tubs LED, experimentant en temps real la presència dels satèl·lits des de la seva ubicació actual.

La naturalesa transitòria i la bellesa física dels patrons de llum s'entrellaça amb el so tridimensional per transportar a l'audiència a l'espai exterior i desdibuixar així els límits entre la realitat i la il·lusió.

'CALL OUT' ha estat exposada com a projecció a Aaran Gallery Teheran i en format físic a Bozar (Brussel·les) i al festival de l'aigua Bulgària

L'obra immersiva 'CALL OUT' es presentarà en societat a la PLANTA Sorigué
comentaris