Localitzen un gat salvatge al parc natural de la Serra Llarga-Secans de la Noguera

Foto parany de Fermí Sort
photo_camera Foto parany de Fermí Sort

En el marc del programa d'activitats que l'Ajuntament d'Algerri, i l'empresa La Llena, impulsen en el parc natural de la Serra Llarga-Secans de la Noguera, es va col·locar una càmera de foto-parany que va permetre capturar diverses imatges d'una femella de gat salvatge, o gat fer, l'única espècie de felí autòctona de Catalunya.

Foto parany de Fermi SortAmb aquesta localització es confirma que el límit de distribució pel sud del Pirineu d'aquesta espècie arriba almenys fins a la Serra Llarga-Secans de la Noguera. La presència d'aquest carnívor és un bon indicador de la qualitat del medi, pot ajudar a controlar, per exemple, poblacions grans de conill i constata la importància de l'espai natural per la conservació d'aquest mamífer protegit.

Imatge del gat salvatge o gat fer - Eric LlaóLa càmera de foto-parany es va instal·lar amb motiu del taller sobre petits mamífers que va impartir el biòleg Fermí Sort, membre d'EGRELL i col·laborador del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC). Sort destaca que no és rar que el gat salvatge es trobi en altres espais d'interès natural al voltant de la plana de Lleida, com s'està veient amb seguiments puntuals de foto-parany fets per aquestes dues entitats, i creu que seria molt interessant poder fer un estudi del seu estat i abundància a la plana de Lleida així com el grau d'encreuament que té amb el gat domèstic.

Comentaris